LA RESSACA DEL DERBI

Quique Sánchez Flores sobre Piqué: "És tan important saber guanyar com saber perdre, o més"

El tècnic de l'Espanyol destaca la coherència del club en el seu comunicat sobre les declaracions de Piqué i Busquets

quique

quique

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

La ressaca del derbi continua a l'entorn periquito. Aquest dissabte ha sigut el torn de Quique Sánchez Flores, que ha valorat el comunicat del club sobre les declaracions de Busquets i Piqué, a qui es va acusar de "flirtejar amb la xenofòbia".comunicat Busquets Piquéxenofòbia

"L'Espanyol és un club coherent, sap el que fa. En el futbol parlem molt de la importància de saber perdre, però a vegades s'oblida la importància de saber guanyar. Sorprèn que ho hagin interpretat tan malament. Les persones no m'ofenen, però sí que defenso el meu equip, la meva professió. Saber guanyar és tan important com saber saber perdre, o més", ha reflexionat el preparador blanc-i-blau.

El sentit comú 

Respecte a la influència que pot tenir aquesta polèmica en el derbi de la Lliga del 4 de febrer a Cornellà, Quique ha insistit a defensar el procediment de l'entitat periquita. "No podem controlar les situacions que passen fora. Apel·lem al sentit comú, tenim una gran història. M'encanten els missatges del club, els recolzo al 100%, representen el tarannà de la nostra afició. Som bastant educats i centrats en tot", ha afegit Quique. 

RCDE

Més molest s'ha mostrat al valorar la baixa de Javi Fuego, que està a punt de marxar al Vila-real i no ha entrat a la llista de convocats. El migcentre sol ser un fix en les seves alineacions. "Ho ha d'explicar el club. Em coneixeu i ja us podeu imaginar el que penso quan se'n va un titular de l'equip", ha afirmat el tècnic, que no espera recanvis en el mercat d'hivern. 

Un Leganés eufòric

Després de sumar només un punt en les dues últimes cites a Cornellà davant l'Athletic (1-1) i el Sevilla (0-3), l'Espanyol necessita aquest diumenge (12.00 hores) un resultat convincent a Leganés. Una ensopegada portaria de nou el nerviosisme, sobretot tenint en compte que el següent rival tornarà a ser el Barça. 

"Després d'entrar entre els vuit millors de la Copa volem estar entre els vuit millors de la Lliga. Malgrat els errors la Lliga ens espera" (Quique Sánchez Flores)

El Coliseum Alfonso Pérez rebrà dos conjunts que van disputar els quarts de la Copa amb sensacions oposades. El Leganés arriba al partit eufòric després d'eliminar el Madrid al Bernabéu i plantar-se a les semifinals, mentre que els periquitos no van ser capaços de mantenir la renda de l'anada i van caure al Camp Nou (2-0). 

El referent de Màlaga

Malgrat el resultat, la imatge blanc-i-blava va ser bona. L'Espanyol va ser capaç de competir durant 180 minuts amb el líder de la Lliga i es va quedar a un sol gol de la proesa. No va marcar a l'estadi blaugrana, però espera fer-ho aquest diumenge per repetir l'èxit aconseguit a Màlaga en la seva última sortida, l'única que es va saldar amb victòria.

Notícies relacionades

També hi ha ganes de revenja, ja que el Leganés va ser el primer conjunt a assaltar Cornellà aquesta temporada amb un triomf per la mínima (0-1) en la segona jornada. Aquesta victòria va fer mal i va propiciar que l'Espanyol anés a remolc durant el primer tram de campionat. 

"El Leganés és un equip dur i fibrós. Treballen bé, escullen bé, tenen clar a què juguen, són un conjunt en creixement amb un entrenador treballador. Després d'entrar entre els vuit millors de la Copa, volem estar entre els vuit millors de la Lliga. Malgrat els errors, la Lliga ens espera", ha dit Quique, que recupera Jurado en una llista sense el lesionat Piatti. Sergio Sánchez Dídac també s'han quedar fora.