VICTÒRIA DE PRESTIGI

Jon Rahm conquista el seu segon títol als EUA

El golfista basc, de 23 anys, guanya a La Quinta (Califòrnia) després d'un desempat amb Andrew Landry i se situa número dos del rànquing mundial

lmendiola41716099 la quinta  ca   january 21  jon rahm of spain on the seventh180121233648

lmendiola41716099 la quinta ca january 21 jon rahm of spain on the seventh180121233648 / ROBERT LABERGE

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

En la seva imparable carrera cap al cim, Jon Rahm va conquistar el segon títol de la seva carrera als Estats Units, el CareerBuilder Challenge, que se celebra a La Quinta (Califòrnia), després de disputar un play-off amb el nord-americà Andrew Landry, a qui va superar després de quatre vibrants forats de desempat.

Només 24 hores després que Sergio García aconseguís la victòria a l'Open de SingapurRahm va completar un cap de setmana rodó per al golf espanyol i va decidir a favor seu un pols espectacular amb el jugador texà, de 30 anys, en l'última jornada, en què va entregar una targeta de  67 cops, amb cinc birdies sense error, per a un total de 266 cops (-22).

 Landry va forçar el desempat amb un birdie al forat 18 de l'últim recorregut, però va acabar cedint davant Rahm, que, aliè a la pressió, es va mostrar molt segur en un emocionant play-off, el primer que disputava des que competeix al circuit nord-americà, igual que el seu contrincant. El jugador basc va tenir opció de sentenciar el desempat al primer forat, però Landry també va disposar d'opcions al segon. Al final, Rahm va resoldre a la quarta oportunitat, quan la falta de llum natural amenaçava amb forçar la suspensió.

Amb la seva victòria, Rahm escala fins a la segona posició del rànquing mundial, que domina el nord-americà Dustin Johnson, desbanca el també nord-americà Jordan Spieth i confirma l'enorme talent que ja va demostrar el 2017, en la seva primera temporada com a professional, quan va sumar tres victòries: l'Open de San Diego, al circuit nord-americà, al gener, i l'Open d'Irlanda, al juliol, i el World Championship a Dubai, al novembre, aquests dos últims del circuit europeu.

Sòlid des del principi fins al final

El golfista de Barrika, de 23 anys, que a principis d'aquest mes, ja es va acostar al triomf al Torneig de Campions a Hawaii, en què al final es va imposar Dustin Johnson, va emergir amb força en una última jornada disputada a l'Stadium Course, a la qual van arribar una quinzena de jugadors amb fermes opcions. Rahm va entrar a l'última volta amb 17 sota el par, a dos del líder el nord-americà Austin Cook.

Fidel al seu pla de joc, Rahm va atacar als primers forats del seu recorregut i amb dos birdies als forats 4 i 7 es va situar en la lluita pel títol, de la qual ja no va baixar després de consolidar la seva volta amb tres birdies més al 10, el 13 i el 14.

Notícies relacionades

El golfista basc -Tim Mickelson, germà del múltiple campió, Phil Mickelson, tutela la seva carrera- es va mostrar a un excel·lent nivell des del principi fins al final de la volta, encara que no va aconseguir aprofitar cap de les seves opcions als pars 5, com va passar en les tres jornades precedents.

"No puc explicar el que sento. Estic molt orgullós d'aquesta victòria, feliç per tot el meu equip. Mai m'havia imaginat que estaria en aquesta situació en aquest punt de la meva carrera", va explicar Rahm, que va celebrar el triomf a La Quinta (Califòrnia) amb la seva nòvia, la nord-americana Calley Cahill, una exatleta que va conèixer a la Universitat d'Arizona State, on tots dos estudiaven i on el golfista va aconseguir graduar-se en comunicació.

Temes:

Golf Jon Rahm