El conjunt de Guardiola torna a brillar i es manté a 12 punts dels seus perseguidors

lainz41694713 manchester city s english midfielder raheem sterling  c  is 180120203103

lainz41694713 manchester city s english midfielder raheem sterling c is 180120203103 / OLI SCARFF

2
Pol Gustems

Després de caure a Anfield, el Manchester City va reaccionar. En un dels moments més delicats de la temporada, quan Pep Guardiola volia comprovar com respondria el seu equip després d’un mal resultat, el City va tornar a ser l’equip dominador que acostumava i va vèncer l’ultradefensiu Newcastle de Rafa Benítez amb tres gols de l’argentí Kun Agüero (3-1).

A 12 punts dels seus perseguidors, els citizens van fer un pas més cap al títol en un dia on es va retre homenatge al desaparegut Cyrille Regis. En molts estadis del país es va aplaudir durant un minut l’exjugador de West Brom i Coventry, un dels primers futbolistes negres que va triomfar en el futbol anglès.

Una altra prova de Guardiola

Sense lateral esquerre, Guardiola va haver d’improvisar amb Zintxenko en aquesta posició. Un nou missatge a l’exmadridista Danilo, que no compta gaire per al català. El Newcastle va tenir la primera ocasió, però va ser una acció anecdòtica. No hi ha equip que s’hagi tancat tant contra el City com el Newcastle. Ho va fer com a local i va tornar a organitzar-se en un 5-4-1 com a visitant.

Sense aspiracions en atac, les garses van esperar un destí inevitable. El Kun Agüero va trencar el mur abans del descans amb un cop de cap precís a centrada de Kevin De Bruyne. El belga completarà ben aviat el trio de renovacions citizen, que va començar fa uns dies amb els anuncis de Fernandinho i Otamendi.

A la segona meitat, Agüero va anotar de penal. Més tard, després d’uns minuts d’incertesa quan Jacob Murphy va escurçar distàncies, l’argentí va fer el gol definitiu finalitzant una brillant jugada personal de Sané.

L'Arsenal goleja sense Alexis

Unes quantes hores abans, ningú sabia si Alexis Sánchez presenciaria el Burnley-Manchester United o bé l’Arsenal-Crystal Palace. El xilè, encara futbolista dels gunners a la tarda, no va arribar a temps de completar el seu traspàs a l’entitat d’Old Trafford però Arsène Wenger li va donar el dia lliure. Ni a l’Emirates ni a Turf Moor. L’Arsenal va protagonitzar la clàssica golejada inesperada després d’una sèrie de mals resultats i ja havia marcat quatre gols als 22 minuts (4-1). Per la seva part, el quadro de Jose Mourinho va guanyar per la mínima a domicili amb gol de Martial. Mentrestant, Alexis passava la revisió mèdica i l’anunci del seu fitxatge pels red devils és imminent.

El Chelsea es retroba amb el gol

Recuperant sensacions, a un mes d’enfrontar-se amb el Barcelona a la Champions, el Chelsea es va tornar a trobar amb el gol. A la sisena oportunitat, els pupils d’Antonio Conte van guanyar el primer partit de l’any a Brighton (0-4). El Chelsea va jugar sense Thibaut Courtois, que tornarà la setmana que ve després de superar una lesió de turmell, i va recuperar David Luiz, que no jugava minuts de lliga des del 28 d’octubre.

Van marcar Willian, Moses i Eden Hazard, que va liderar els blues amb un doblet. En els últims cinc partits tan sols havien fet un gol i Conte pentina el mercat buscant una alternativa a l’exmadridista Álvaro Morata. L’últim a relacionar-se amb l’entitat londinenca ha sigut el bosnià Edin Dzeko, actualment a la Roma. Més pólvora per rebre el Barça.