ARRESTATS DIVENDRES A LA TARDA

Detinguts quatre directius i nou futbolistes del Calp per immigració il·legal

Els dirigents estan acusats de pertinença a organització criminal, afavoriment de la immigració il·legal i contra els drets dels treballadors

calpe

calpe

1
Es llegeix en minuts

Quatre directius i nou futbolistes del Calp CF han sigut detinguts per delicte d'organització criminal i afavoriment de la immigració il·legal, en el cas dels dirigents, i per trobar-se en situació irregular a Espanya en el dels futbolistes, segons ha informat la Policia Nacional.

Els arrestos es van produir ahir divendres a la tarda, durant la sessió d'entrenament de l'equip, que milita a la categoria regional preferent del País Valencià. Un operatiu de la Policia es va presentar a l'entrenament per detenir els responsables: el president (de nacionalitat italiana), el tresorer (espanyol), el director tècnic (paraguaià) i un altre directiu (també espanyol).

Aquestes detencions són el resultat d'una investigació iniciada l'agost del 2017 per agents de la comissaria de Benidorm en relació amb una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigració il·legal. Els agents van comprovar la situació dels jugadors del club, nou dels quals, la majoria de nacionalitat paraguaiana però també colombiana i brasilera, estaven en situació irregular al país.

Registrada la seu del club

Els 13 detinguts van ser traslladats a la comissaria de Benidorm, on s'iniciarà el procediment corresponent en aplicació de la llei d'estrangeria per als nou futbolistes detinguts, i probablement se'ls deixarà en llibertat al llarg d'aquesta tarda, segons les fonts.

Notícies relacionades

Els directius passaran, previsiblement aquest dilluns, a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia, que s'ha fet càrrec de les investigacions i ha decretat el secret de sumari. Els quatre dirigents del club estan acusats d'un delicte de pertinença a organització criminal, afavoriment a la immigració il·legal i contra els drets dels treballadors.

Els policies van practicar un registre a la seu del club en què van confiscar nombrosa documentació per acreditar els delictes que imputa als detinguts.