DEDICATÒRIA AFECTUOSA

'Carletes' elogia el sacrifici del seu pare per tornar a guanyar

El fill de Sainz, pilot de Renault F-1, recorda que el seu pare ha treballat molt per seguir sent competitiu

"Saps que a la mare li encantaria que et retiressis, però jo sempre estaré al teu costat, decideixis el que decideixis"

rozas41691569 peugeot s spanish driver carlos sainz  l  is congratulated b180120215159

rozas41691569 peugeot s spanish driver carlos sainz l is congratulated b180120215159 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carlos Sainz Júnior, conegut afectuosament per molts com a 'Carletes', va fer publica una bonica i sentimental carta tot just conèixer la victòria, segona en la seva magnífica carrera esportiva, del seu pare en el Ral·li Dakar de Sud-america. El fill del ja mític pilot de ral·lis recorda en la carta que el seu pare ha treballat de valent durant els últims mesos per presentar-se en forma i en condicions de ser competitiu a la sortida del dur ral·li sud-americà. És una carta en què 'Carletes comparteix amb tothom el que ha viscut la seva família mentre es disputava el difícil ral·li sud-americà.

"Tu que em coneixes bé segur que et sorprendràs quan llegeixis aquesta carta que faig pública amb el que et vull dir", comença la missiva. "Aquestes dues setmanes tan intenses m'han servit per comprendre una mica com et sents tu quan jo estic corrent i sincerament m'he adonat que malament que ho deus passar, és millor estar a l'altre costat de la barrera!. No t'imagines els nervis que han passat mamà Blanca i Anita, jo intentava no aparentar-ho però algun cop de puny al coixí se m'ha escapat. Ha sigut molt intens", assenyala el primer paràgraf.

El dur entrenament de cada dia

"Un parell d'hores després d'haver-te vist guanyar i celebrar aquest Dakar em ve de gust dir-te l'important i impressionant que ha sigut per a mi veure com has treballat tan dur per aconseguir als teus 55 anys seguir tenint les ganes, il·lusió i motivació per enfrontar-te a un desafiament tan gran com és anar a guanyar el teu segon Dakar. Podria explicar mil anècdotes, però ara mateix recordo quan jo em llevava per entrenar-me a les 7.30 am per pujar a la bici dins de la sauna i tu ja feia una hora que hi eres esforçant-te, o altres vegades en què ens posàvem tots dos a contestar e-mails al despatx i t'he enxampat dissenyant al més mínim detall, el dibuix del tac de les rodes Michelin que portaries al Dakar", és la part intermèdia d'una carta, que 'Carletes' va fer pública despprés de veure el seu pare sortir, campió, bicampió, del seu Peugeot 3008 DKR.

Un exemple per a tota la família

Notícies relacionades

"Aquestes coses, encara que al moment me'n rigui i et deixi anar alguna poca-soltada vull que sàpigues que són el millor exemple de sacrifici i ganes de guanyar que tant a mi com a les meves germanes ens serveix per aplicar-lo a tot en la vida. Tothom sap que la teva espectacular carrera esportiva també ha tingut moments molt difícils. Durant aquests 8 anys de sequera des que vas guanyar el 2010 el teu primer Dakar hi ha hagut una mica de tot, abandonaments per fiabilitat mecànica, accidents, etc., qualsevol persona s'hauria donat per vençuda però ets tossut com tu mateix i volies un segon Dakar, i sabies perfectament que podies aconseguir-lo. Tu i jo sabem que pocs esperaven tornar-te a veure celebrant una altra victòria, però els que et coneixem bé sabíem que no hi ha repte que et proposis que no puguis aconseguir", acaba la carta, que s'acaba recordant-li al bicampió del món de ral·lis (1990 i 1992, amb Toyota) i al nou bicampió del Dakar (2010 i 2018) que tota la seva família l'estima molt: "Ets un exemple per a tots nosaltres".

La carta acaba amb una curiosa nota a peu de pàgina: "Tothom es pregunta si aquest serà el colofó a la teva carrera i penjaràs el casc (saps que a la mares aquesta idea la fa molt feliç) jo per la meva part et recolzaré i animaré en el que decideixis".