LA CRISI BLANCA

Florentino Pérez busca culpables

El president del Madrid esperarà l'eliminatòria contra el PSG per replantejar-se la continuïtat de Zinedine Zidane

El dirigent oferirà Cristiano Ronaldo al PSG per intentar el fitxatge de Neymar a l'estiu, segons 'El Larguero'

undefined41585209 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180114200243

undefined41585209 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180114200243 / GABRIEL BOUYS

4
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Florentino Pérez busca culpables de l’aguda i inexplicable crisi del Madrid i no és probable que comenci per demanar-se explicacions a si mateix, sent com és el principal responsable de la planificació de la plantilla una temporada rere una altra. Els aficionats ja fa temps que bussegen a la recerca dels causants d’una davallada tan escandalosa i en aquest nefast inici del 2018 s’han quedat sense un objectiu com Benzema per descarregar les frustracions que els provoca l’erràtica marxa de l’equip. Tampoc a Navas se li pot retreure res més que evitar que les relliscades del Madrid siguin encara més greus. Ni a Bale que no estigui a l’altura perquè des de la seva reaparició ha sigut dels pocs salvables. Tard o d’hora dirigiran la seva mirada cap a la banqueta i la llotja. 

Ara els objectius són Marcelo, Kroos, Modric i sobretot Cristiano Ronaldo, que ja només és intocable per a Zinedine Zidane, i a qui ja no se li perdonarà una altra actuació decebedora més, una vegada comprovat que llueix el seu pitjor registre golejador al llarg de les últimes 12 temporades, amb quatre gols en tota una primera volta, encara que a Europa mantingui el nivell, amb nou gols en sis partits.

Cristiano Ronaldo camina capcot al final del partit contra el Vila-real / GABRIEL BOUYS (AFP)

Tampoc se li tolerarà al tècnic una altra patacada com la del Vila-real, que va suposar que el Madrid sumés dos partits seguits a la Lliga perduts al seu estadi per primera vegada en 11 anys per firmar la seva pitjor primera volta del segle. Ja ha perdut més punts que en tota la temporada passada (22) i en suma 11 menys que fa un any ja que suma el mateix nombre de victòries (9) que d’ensopegades: 4 derrotes i 5 empats.

Metamorfosi

Així doncs, el Madrid ha passat de tancar el seu any més triomfal –Lliga, Champions, Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs– a renovar-se en un temps rècord en un grup exposat a qualsevol contingència desagradable per poc que el rival de torn li planti cara.

Bale es lamenta davant Isco d'una acció desafortunada / RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)

I el PSG a les portes per comprovar si el conjunt madridista és capaç d’agafar-se una altra vegada a la Champions a la desesperada per salvar una temporada que cada vegada s’embruta més. L’aparellament contra l’equip que va trencar el mercat amb la contractació de Neymar Mbappé pot ser a més l’episodi que acabi de convèncer l’estrella brasilera per forçar la seva sortida cap a Madrid, en el cas que els blancs el deixin sense possibilitat d’optar al primer títol europeu, la gran obsessió de Nasser Al-Khelaïfi. És el que espera Florentino Pérez, que en cas contrari haurà de buidar la caixa per incorporar alguns dels Kane, Hazard, Salah, Icardi i altres objectius que té. La renovació fins al 2020 de Zidane quedaria de passada convertida en paper mullat. 

Maniobra de distracció

De moment, i sense esperar a veure què passa en la cita calenta amb el PSG, el president blanc està disposat a fer tot el que estigui en la seva mà per incorporar Neymar l’estiu vinent, segons es va informar a El Larguero de la Cadena Ser. Oferirà Cristiano Ronaldo, a qui sembla que no està disposat a doblar-li el sou, als seus gairebé 33 anys --els compleix el 5 de febrer–, perquè s’acosti als més de 40 milions d’euros que cobra Messi al Barcelona després de la seva recent renovació. Florentino Pérez considera que seria una bona sortida per al golejador portuguès, que al seu torn sempre ha sigut objecte de desig per a Al-Khelaïfi.

Notícies relacionades

Una maniobra possible que no ha trigat a aixecar crítiques en l’entorn blanc. L’expresident Ramón Calderón, l’home que va lligar precisament el fitxatge del portuguès el 2008, va aixecar ahir la veu a Twitter per atacar Pérez. «Filtrar que estàs disposat a canviar Cristiano per Neymar per tapar la crisi i el descontentament és una nova barroeria que només pot perjudicar l’equip. Encara falten molts partits i no sembla intel·ligent culpar de la situació l’únic que ens pot treure les castanyes del foc», va escriure en el seu compte el que va ser president blanc entre el 2006 i el 2009.

Paraules que podrien firmar milers de seguidors madridistes. També Zidane, que, com va dir Kroos després del matx contra el Celta, s’hauria de centrar a fer que no es compliqui més el quart lloc, l’últim que dona accés a la Champions. Al marge de la Copa, abans de topar-se amb el PSG el 14 de febrer, el Madrid ha de rebre el Deportivo i la Reial Societat al Bernabéu i visitar el València i el Llevant a la Lliga.