EL MERCAT BLANC-I-BLAU

L'Espanyol es mou

L'equip periquito torna pendent de l'operació sortida. Diop se n'ha anat a l'Eibar, Hernán Pérez apunta al Getafe i Álvaro, al Nàstic

hernan

hernan

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

El reparador triomf contra l’Atlètic en l’últim partit de l’any va calmar els ànims d’un Espanyol volcànic que amenaçava d’esclatar en qualsevol moment. No hi ha res com una victòria de prestigi per agafar aire. Els periquitos la van aconseguir amb un gol de Sergio García que va permetre un Nadal més tranquil.

Els homes de Quique Sánchez Flores van tornar a l’activitat divendres i dissabte es van entrenar a porta oberta a Cornellà. En el grup ja no hi era Diop, nou jugador de l’Eibar. No serà l’únic adeu. L’Espanyol se seguirà movent en les pròximes dates.

Fitxa alta

El centrecampista senegalès va marxar com un senyor de l’Espanyol. Els periquitos encara recorden com va esperar amagat amb la seva dona i la seva filla, Zeynab, en un hotel de Barcelona que fructifiqués el seu fitxatge l’estiu del 2015. El pivot va firmar amb l’Eibar fins al 2019 obrint una operació sortida que ha de seguir amb altres noms.

Els primers de la llista són Hernán Pérez Álvaro Vázquez. L’extrem paraguaià només ha jugat 140 minuts aquesta temporada. És el 19è jugador més utilitzat pel tècnic i té una de les fitxes més altes (1,5 milions d’euros nets), cosa que suposa el principal inconvenient per a la seva sortida. 

"No el deixaré tirat"

Getafe, Alabès, Llevant i Màlaga s’han interessat per Hernán, que prefereix l’equip de Bordalás, just el club que té més problemes per assumir la meitat del seu sou. «Hem fet una oferta a l’Espanyol i Lardín [el director esportiu] m’ha de contestar dimarts o dimecres. El jugador vol venir. Si ens posem d’acord no el deixaré tirat. Estem a prop», va dir Ángel Torres, president del Getafe. 

No és la primera vegada que el Getafe s’interessa per l’extrem, amb una presència en les alineacions que ha anat de més a menys des de l’arribada de Quique. L’estiu passat ja va estar a prop del Coliseum Alfonso Pérez, però Hernán va renovar fins al 2020 i té una fitxa considerable. També ha tingut ofertes de mercats estrangers que no l’acaben de convèncer. El paraguaià no posarà fàcil la seva sortida. 

Víctor Sánchez i Álvaro Vázquez s'entrenen amb Quique Sánchez Flores al fons / RCDE

Pel que fa a Álvaro, és l’únic jugador de camp que no ha tingut cap minut aquesta Lliga. El punta badaloní no ha marcat cap gol des del seu retorn procedent del Getafe el 2016. No té ofertes de Primera i el Nàstic sembla el seu destí més probable. Per facilitar-ne la sortida l’Espanyol s’hauria de fer càrrec d’una part important de la seva fitxa. 

Si es confirmen les baixes de Diop, Hernán i Álvaro, l’entitat alliberaria tres fitxes i Chen podria donar llum verda a algun reforç sempre que no suposi cap cost. Tampoc es descarta una possible cessió del jove Marc Navarro.

Un lateral dret

Notícies relacionades

Encara que Quique va deixar entreveure que no preveu altes, l’entitat buscaria un lateral dret, la posició més inestable de la plantilla. També es veuria amb bons ulls l’arribada d’un davanter o un extrem. Queda per veure, a més, com quedarà la porteria, amb Pau López alliberat per negociar amb qualsevol club al no haver firmat la renovació. De moment, dijous jugarà Diego López a la Copa contra el Llevant

Sergi Darder es va perdre l’entrenament de dissabte per un procés febril. Cinc futbolistes més (Hernán Pérez, Víctor Sánchez, Sergio Sánchez, Sergio García i Javi Fuego) van presentar símptomes de malestar però sí que es van exercitar abans de la jornada de firmes. 

Temes:

Espanyol