LA PREPARACIÓ BLANCA

Zidane assegura que el Madrid encara el clàssic sense cap ansietat

El tècnic blanc admet, però, que cada partit serà una final per al seu equip si vol retallar punts al Barça

undefined41393891 madrid 22 12 2017 entrenamiento r  madrid previo al partido 171222124703

undefined41393891 madrid 22 12 2017 entrenamiento r madrid previo al partido 171222124703 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

No és que siguin semblants, és que són iguals. No és que hagin sigut jugadors diferents, de diferent incidència en el joc. No és que siguin tècnics allunyats l’un de l’altre. No és que Zinedine Zidane i Ernesto Valverde no tinguin res a veure, és que són iguals a l’hora de pensar, reflexionar i intuir el clàssic que veuran. Llegiu-hi: estem a punt, arriba en bon moment, només són tres punts, serà un grandiós partit i res estarà decidit sigui quin sigui el resultat d’aquest Reial Madrid-Barça. ¡Ah! i, per descomptat, malgrat les històries de què han parlat des de Madrid, Cristiano Ronaldo jugarà. Al màxim. Ningú s’espera el contrari.

Zidane, no ho diu, però sap que se la juga. Fa massa temps que diu que queda temps, però avui se li pot esgotar. I ho sap. Sortir a 14 punts del Barça del Bernabéu, encara que estiguem en època de Nadal, seria un món respecte a un equip que en sumaria 25 partits invicte. «És el partit més difícil de la temporada. Perquè és un clàssic. Maco, molt maco. A casa, davant la nostra gent, que ens recolzarà del minut 1 al 90 perquè sap que ho intentarem. Estem a punt». Tan a punt com ho està Valverde. «No hi ha cap més manera d’afrontar el partit que fer-ho com sempre fa el Barça: sortir a guanyar des del minut u. I poden estar segurs que en vam aprendre de la Supercopa».

NI PARLAR DEL PASSADÍS 

No cal ni dir que ni Zizou ni el Txingurri s’han aturat en el soroll generat per l’absència de passadís al guanyador del Mundialet. El madridista «perquè ni jo, ni l’equip, ni els madridistes estem pensant en això, no ens interessa en absolut» i el basc «perquè, per a mi, aquest gest ha perdut la força que tenia abans: el Reial Madrid té el nostre reconeixement per tot el que ha fet aquest any. Jo no  li faria el passadís a ningú i no m’agradaria que me’l fessin a mi».

Zidane dona tocs a un pilota durant l'entrenament d'aquest divendres / JUAN MANUEL PRATS

Notícies relacionades

Tots dos entrenadors volen ser els dominadors de la pilota («això sí, la possessió no et fa guanyar un partit», assenyala el barcelonista) i tots dos coincideixen, tot i que no ho diguin, que el partit pot arrencar amb una gran empenta local. I és en aquest punt on Valverde recorda que «a la Supercopa ens van agafar despistats a l’inici, així que ara caldrà estar molt, molt, atent en els primers minuts». «L’important és que el partit arriba en un bon moment per a nosaltres –explica Zidane--, però s’ha de reconèixer que el Barça està molt fort». Un i l’altre reconeixen que l’alineació és conseqüència de com vols jugar, de quin partit visualitzes, de com i amb quina idea l’afrontes. «Primer cal decidir tot això, analitzar al detall el rival, descobrir els teus punts febles i forts, i els del rival, és clar, i, només després d’aquesta reflexió, pots començar a confeccionar la teva alineació», assenyala Valverde.

I no hi va haver res més. Ni menys. Ni Zidane ni Valverde van parlar, encara que els van preguntar, i molt, sobre la diferència de punts que hi ha, que hi pot haver, que es tem que hi hagi després d’aquest primer clàssic: 11, 9, 7 punts… «Quedarà molta temporada, molta Lliga, no penso en això», repeteix el francès. «¿Per què crec que no hi haurà res decidit, fins i tot guanyant?, doncs: primer, perquè encara no hem guanyat; dos, perquè hi ha l’Atlètic i els altres, i, tercer, perquè mai ningú ha guanyat tots els partits, ¡tots! Per això penso que és molt, molt, important guanyar al Bernabéu, però no decisiu».