17a JORNADA DE LLIGA

Sergio García alegra el Nadal a l'Espanyol davant l'Atlètic

Un merescut gol del davanter català en el minut 88 infligeix la primera derrota liguera als matalassers

zentauroepp41398436 graf994  cornell   barcelona   22 12 2017   el delantero del171223002301

zentauroepp41398436 graf994 cornell barcelona 22 12 2017 el delantero del171223002301 / Alejandro Garcia

3
José María Expósito

L’Espanyol podrà passar un Nadal tranquil després d’aconseguir ahir a la nit una merescuda victòria davant l’Atlètic (1-0). L’equip blanc-i-blau va culminar un bon partit amb una victòria de prestigi, davant un rival que no coneixia la derrota a la Lliga, i de la millor manera possible per rebaixar la tensió generada per l’última ratxa de mals resultats: amb un gol en els últims minuts d’un dels herois de l’afició, un Sergio García que es va emportar la merescuda glòria després d’un partit imponent que il·lumina el Nadal periquito.

Començar el duel contra el segon classificat amb dos punts de marge sobre la zona de descens no era el panorama ideal. Encara més tenint en compte els números de l’Atlètic, que no havia perdut fora en tot el 2017, arribava invicte a la Lliga i amb una ratxa de 20 partits sense perdre entre totes les competicions. Només el Chelsea havia posat els matalassers a la lona des de començament de curs, però ahir a la nit l’Espanyol va igualar aquesta gesta.

David López, de migcentre

L’Espanyol va encarar el partit sense por, convençut de les seves possibilitats. La posició de David López al migcentre va sortir bé, ja que el del planter es va imposar a tota la medul·lar atlètica. Que Simeone apostés per Torres en lloc de Griezmann tampoc li va anar malament als locals, que a la primera meitat només van patir per alt, especialment amb Godín.

"Havíem perdut partits sense merèixer-lo, però aquest equip no té por a les derrotes anteriors i ha sortit a l'atac"

Sergio García, Davanter de l'Espanyol

Oblak va ser el primer porter a intervenir, en un xut llunyà i ras de Darder (m. 15). Va resoldre sense problemes l’eslovè, que en la següent jugada ja es veia batut per Baptistao. Però després que Sergio García recuperés davant Filipe i després d’un eslàlom deixés el brasiler sol davant el meta, l’intent de vaselina del davanter periquito ni va agafar l’altura ni la direcció correcta. Aquest error va semblar pesar-li tot el duel.

Piscinada de Griezmann

L’Espanyol regalava bons minuts, sense crear més ocasions clares (tot just un xut mossegat de David López que Oblak va refusar a córner), però sense patir el més mínim al darrere. El pitjor perill va ser una incursió a l’àrea de Griezmann. El control li va marxar llarg i es va tirar vilment a terra davant Pau, que sense ni tan sols mirar l’àrbitre l’hi va recriminar cara amb cara. Potser es va crear una enemistat per a pròxims derbis. L’àrbitre, aquest cop, no va picar.

Malgrat l’accelerada matalassera, el marcador no es va moure abans del descans, quan el club blanc-i-blau va aprofitar per anunciar la sortida de Diop a l’Eibar. No va inquietar l’afició, que sí que va mostrar pancartes demanant la renovació de Pau.

En la segona meitat l’Atlètic va sortir amb una marxa més, però l’Espanyol no va cometre bogeries, va esperar que la tempesta amainés i va tornar a agafar les regnes del partit. Baptistao va frustrar un bon contraatac amb una passada horrible (m. 53), Vrsaljko va enviar a córner un xut de Gerard després d’una bona jugada personal (m. 58) i el davanter va disparar fregant el pal (m. 67).

La por local era que l’Atlètic, com la temporada passada, marqués un gol sense merèixer-ho i matés el partit. El va fer Godín, però el col·legiat va veure la falta sobre Duarte (m. 70). Gameiro va sortir per Fernando Torres i la velocitat de l’atac matalasser va canviar.

Però quan el xoc es tornava d’anada i tornada, Gerard, Granero i Sergio García van triangular de meravella perquè el del Bon Pastor firmés el gol de la victòria (m. 88).