UN DAVANTER QÜESTIONAT

Benzema, en les hores més baixes

El francès tornarà a ser el davanter del Madrid en el clàssic tot i firmar els seus pitjors números des que va arribar a l'equip

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

L’últim que es recorda d’ell és la seva sortida del Zayed Sports City Stadium d’Abu Dhabi entre els xiulets del públic, cosa que es va repetint també al Bernabéu després de l’escassa aportació golejadora a l’equip i alguns errors difícilment explicables. A Benzema, que dimarts passat va fer 30 anys, tampoc el va necessitar el Madrid per guanyar el Mundial de Clubs, encara que serà fix en el clàssic si no passa res imprevisible. Serà l’enèsima ocasió perquè el francès pugui redimir-se davant una afició que el mira amb lupa, tot al contrari que Florentino i Zidane, que no entenen el futbol sense Karim.

«No és un jugador de 30 o 40 gols, però ens dona altres coses», insisteix Zidane cada vegada que Benzema s’estavella contra els pals, les defenses o contra si mateix. Des de la segona jornada, davant el València, al Bernabéu, la falta d’encert del davanter francès és alarmant. Això provoca que deixi sol Cristiano Ronaldo en el pla ofensiu, tot i que obre espais per al portuguès o cau a les bandes, des d’on genera alguna situació de perill. Malgrat tot això, Benzema ha deixat de fer por.

Sense competència

Ja queda molt lluny aquella jugada sobre la línia de fons en la tornada de les semifinals de Champions davant l’Atlètic al Calderón. Una acció que defineix a la perfecció el davanter, a qui s’ha d’esperar que destapi el pot de les essències. Sense Morata a l’assalt de la seva posició, Benzema viu gairebé sense pressió, entre altres coses perquè Borja Mayoral no suposa una amenaça per a la seva titularitat.

Amb la mirada perduda i una absència que denota en moltes de les seves accions, Benzema s’ha anat caient fins a firmar a aquestes altures de curs els pitjors números des que va arribar al Madrid la temporada 2009-2010. Amb cinc gols en 19 partits, el seu balanç el situa en les seves hores més baixes.

Dos gols a la Lliga

Notícies relacionades

D’aquests cinc gols, dos els ha aconseguit en els 11 partits de Lliga que ha disputat, dos més en els tres xocs de Champions i un a la Supercopa d’Espanya. Res a veure amb l’empremta que havia deixat en les seves campanyes anteriors abans de Nadal. En cinc de les vuit temporades que fa que juga al Madrid va superar els 10 gols, és a dir, el doble dels que porta ara.

D’aquest podi ha caigut de cop Benzema, a qui li queda una possibilitat de congraciar-se amb el madridisme. Ni més ni menys que el clàssic, on Karim sí que afina fins a aconseguir els seus objectius. Ha marcat en sis dels últims set partits celebrats al Bernabéu i ha firmat un total de nou gols i sis assistències davant l’equip blaugrana. Ja sap què és batre Ter Stegen, cosa que va fer en el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya al Bernabéu l’estiu passat. Si repeteix, Benzema haurà retallat el llarg camí que el separa de l’afició del Madrid i, de passada, haurà recobrat el seu adormit instint golejador.