DECISIÓ JUDICIAL

L'Audiència Nacional rebutja el recurs de Sandro Rosell, que seguirà a la presó

Els jutges determinen que encara existeix el risc de fuga de l'expresident del Barça

undefined38572115 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170908172150

undefined38572115 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170908172150 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs d'apel·lació de l'expresident del Barcelona Sandro Rosell en què sol·licitava sortir de la presó, on està des del 25 de maig per la seva presumpta implicació en el blanqueig de comissions il·lícites dels drets de la selecció brasilera de futbol.

En una resolució, els magistrats confirmen la situació de presó incondicional acordada per la jutge instructora Carmen Lamela ja que el risc de fuga de Rosell, diuen, no ha disminuït i continua investigat per un delicte de blanqueig de capitals, penat amb fins a sis anys de presó, i corrupció entre particulars. Sense oblidar, apunta la sala, que els fets provisionalment comporten una subsumpció per organització criminal al concórrer en la seqüència que es dilata en el temps amb diverses persones instrumentant societats.

La decisió

Notícies relacionades

"Per tant, el curt període de temps transcorregut implica que l'objectiu o finalitat constitucional perviu, i aquesta és imposar a l'investigat la subjecció al procediment i a l'objecte d'aconseguir que no es fugui, i per tant el binomi: recursos econòmics a l'estranger i temps transcorregut obliga a ratificar la mesura de presó".

El tribunal considera que les objeccions al recurs es podrien haver vist minorades amb un oferiment econòmic que consolidi la disponibilitat plena del recurrent, "de manera que el quantum de la garantia podria donar lloc a modificar la situació, cosa que no és menyspreable en atenció a la previsibilitat penològica. Mentrestant, com que concorren els pressupostos i elements exigits pels articles 503 i 504 de la llei d'enjudiciament criminal procedeix mantenir la mesura de presó provisional combatuda", argumenta la resolució judicial.