SENTÈNCIA BASCA

Improcedent l'acomiadament per córrer estant de baixa

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc dictamina a favor d'un treballador que va participar en una carrera popular quan estava inactiu per un esquinç

running

running

1
Es llegeix en minuts

Participar en una carrera atlètica popular estant de baixa no pot ser causa d'acomiadament. Així ho ha determinat el Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que ha dictaminat a favor d'un treballador que es va apuntar a una carrera de running a Bilbao, malgrat un esquinç de turmell que no li permetia anar a treballar. El treballador va ser acomiadat, va recórrer davant un jutjat de Primera Instància, que va dictaminar contra seu, tot i que ara la més alta instància de la justícia basca li ha donat la raó, segons publica elderecho.com.

No obstant, el tribunal basc, en la seva sentència, ha considerat que l'"actitud del treballador és censurable i sancionable per l'empresari, tot i que al no tractar-se d'una falta de tal entitat no mereix la màxima sanció, l'acomiadament disciplinari".

Carrera de sis quilòmetres

Notícies relacionades

Segons sembla, el treballador es va apuntar a una carrera de 6 quilòmetres (distància estranya perquè solen ser de 5 o 10 quilòmetres) que com totes les proves populars, malgrat disputar-se amb dorsal, no solen tenir oficialment caràcter competitiu. A causa de la seva lesió només va aguantar un quilòmetre i mig i va abandonar la prova. Inicialment, en el primer judici es va considerar que amb el seu concurs en la carrera el treballador o bé havia simulat la lesió o l'activitat esportiva va perjudicar la seva recuperació. Malgrat que feia 15 anys que treballava a l'empresa, el treballador va ser acomiadat. "Al no tractar-se d'una lesió greu no es pot aplicar la màxima sanció i, per tant, l'acomiadament és improcedent".

No obstant, segons afegeix la web elderecho.com, existeixen sentències favorables a l'acomiadament per realitzar algun tipus d'esport estant de baixa. Així, el 2008, també al País Basc, es va acomiadar una persona per jugar un partit de futbol tenint una lesió a l'espatlla. A Astúries, el 2006 es va admetre l'acomiadament d'un treballador per practicar windsurf, malgrat la seva lesió al canell.