EL PARTIT DE CORNELLÀ-EL PRAT

Un Espanyol pràctic s'emporta una valuosa victòria

Un gol de Gerard Moreno tomba el Getafe en un partit gris (1-0)

rpaniagua41105101 graf132  cornell   27 11 17   el delantero del rcd espanyol 171127234844

rpaniagua41105101 graf132 cornell 27 11 17 el delantero del rcd espanyol 171127234844 / ALEJANDRO GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No va enamorar l’Espanyol però va aconseguir el triomf. Amb un joc seriós i eficaç però poc convincent, l’equip periquito va doblegar el Getafe (1-0) recorrent a la practicitat. Els blanc-i-blaus van sumar el quart triomf de la Lliga (tots a casa) i van complir l’objectiu d’acostar-se a la zona mitjana. A falta de bon futbol bons són els resultats.

L’Espanyol va recuperar el camí de la victòria després de dues ensopegades. Quique Sánchez Flores havia qualificat el duel com un punt d’inflexió per aclarir els objectius i el bloc va acabar sumant els tres punts. El joc no va tenir res a veure amb el desplegat, per exemple, a la primera part davant el València, molt més vistós i atractiu, però la conclusió final va ser més positiva.

Travesser d'Hermoso

No hi va haver sorpreses en la posada en escena. Jurado i Hermoso van entrar en l’onze pel lesionat Baptistao i Naldo. S’esperava un inici contundent de l’Espanyol i l’equip va començar amb intensitat i ganes. L’empenta, almenys, va servir per acariciar el gol en dues grans ocasions: un cacau d’Aarón desviat de meravella per Guaita (m. 7) i un cop de cap d’Hermoso en una falta llançada per Piatti que es va estavellar al travesser (m. 10).

Quique Sánchez Flores protesta una acció del partit. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

El partit tenia bona pinta però aviat va començar a enfosquir-se el panorama. El migcamp blanc-i-blau no rutllava i el Getafe se sentia còmode. L’Espanyol va tenir molta fortuna en una jugada decisiva que no va saber culminar el veterà Jorge Molina. Un error de David López va obrir el camí a Ángel, que va cedir a l’exdavanter del Betis. El central periquito va solucionar l’errada inicial evitant la diana sota els pals (m. 23). 

El RCDE Stadium va registrar la pitjor entrada de la temporada en un altre dilluns: 11.756 espectadors

Va ser una acció gairebé miraculosa que hauria pogut costar molt cara al conjunt local, que es va mostrar espès. L’afició, fins i tot, va xiular els seus jugadors a la mitja hora. En la pitjor entrada de la temporada (només hi va haver 11.756 persones a Cornellà) l’equip havia d’oferir més. La xifra d’assistència va omplir de raó l’entitat en les seves protestes pels horaris. Una jornada després de reunir més de 25.000 espectadors, diumenge a la tarda davant el València, l’estadi va tornar a comptar amb massa cadires buides. Potser és pitjor dijous en la tornada de la Copa contra el Tenerife.

La societat de sempre

La segona meitat va començar com la primera, amb un altre xut amb l’esquerra d’Aarón, el millor blanc-i-blau. Quique va situar Marc Navarro per Javi Fuego, que tenia una groga, i va ubicar Víctor a la medul·lar. Cala es va jugar la segona groga en una acció sobre Sergio García i Piatti va aparèixer per penjar una pilota amb la seva esquerra de seda.

Gerard Moreno va culminar la jugada amb un remat subtil a la xarxa (m. 55). L’Espanyol vencia amb els seus protagonistes de sempre, aquella societat formada per l’extrem argentí i el punta de Santa Perpètua, els homes més productius i vitals de l’atac.

Notícies relacionades

El xoc es trobava en el punt preferit de Quique, amb l’equip guanyant i disposat a defensar el tresor amb tots els mitjans possibles. Així va ser. L’Espanyol es va fortificar amb tenacitat buscant un contraatac per sentenciar.

Pau va tornar a tancar amb clau la seva porteria i va aturar els intents de Djené (m. 73) i Molina (m. 84), mentre Gerard va tornar a posar a prova Guaita (m. 74). L’Espanyol va saber patir i es va acabar enduient un valuós triomf en un partit discret però efectiu. 

Espanyol, 1; Getafe, 0

<strong>ESPANYOL</strong>: Pau López (7); Víctor Sánchez (6), David López (7), Hermoso (6), Aarón (8); Jurado (4), Javi Fuego (5) (Marc Navarro (5), m. 46), Darder (7), Piatti (6) (Melendo (6), m. 69); Sergio García (5) i Gerard Moreno (7).