CAU UN DELS GRANS TÈCNICS

El Bayern destitueix Ancelotti després de la golejada a París

Rummenigge, president del club, ja va avançar que el 3-0 contra el PSG tindria conseqüències

L'exjugador Willy Sagnol es fa càrrec de l'equip bavarès de forma interina

zentauroepp37435003 munich  germany   25 02 2017   carlo ancelotti  r   head coa170225193856

zentauroepp37435003 munich germany 25 02 2017 carlo ancelotti r head coa170225193856 / LENNART PREISS

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

És aviat per assegurar que el PSG estarà en els últims passos per a l’assalt a la Champions, però de moment ha provocat un terratrèmol en un dels grans candidats tradicionals, el Bayern, que ahir va acomiadar Carlo Ancelotti. El tècnic italià no aixecarà la Lliga de Campions amb el club bavarès, el gran objectiu quan va substituir Pep Guardiola l’estiu del 2016, després d’haver-ho fet amb el Milan (dos cops) i el Reial Madrid.

L’exjugador Willy Sagnol, que exercia com a segon, es farà càrrec de l’equip de manera interina fins a l’arribada d’un nou entrenador. El primer a la llista de candidats és Thomas Tuchel, a l’atur des que va ser acomiadat pel Borussia Dortmund al maig. També és a la llista Julian Nagelsmann, tècnic del Hoffenheim, segon a la Bundesliga amb un punt més que el quadro bavarès, que en sis partits ha sumat una derrota i un empat i és tercer a la classificació, a tres punts del líder, el Borussia Dortmund.

Males sensacions

L’empat en l’última jornada de la competició alemanya contra el Wolfsburg a casa després de guanyar 2-0 va deixar molt males sensacions pocs dies abans del partit més rellevant d’aquest inici de curs. Contra el Wolfsburg, 13è, no van jugar ni Robben ni Hummels, que van tornar a quedar-se a la banqueta contra el PSG davant l’estranyesa general. Els van acompanyar Ribéry i Boateng, titulars dissabte, mentre que Müller, suplent fa cinc dies, va estar en l’equip inicial contra el PSG.

«No em penedeixo de res», va dir el tècnic després de la golejada. Va rebutjar també les crítiques per haver relegat a la suplència Robben, Ribéry i Hummels: «En un gran equip com el Bayern sempre hi ha estrelles a la banqueta». Ja s’esperava l’acomiadament pel que havia dit el director general, Karl-Heinz Rummenigge, en el sopar posterior al matx, en què aficionats, patrocinadors i directius es van barrejar amb jugadors i tècnics.

«El que hem vist aquesta nit no ha sigut el Bayern. És important girar full ràpidament i tornar a ser el Bayern... Hem de parlar clar i treure’n conclusions», va afirmar Rummenigge, que ahir firmava el comunicat en el qual el club feia oficial l’acomiadament d’Ancelotti. «El rendiment del nostre equip des del començament de la temporada no es corresponia amb les expectatives que tenim. El partit de París va deixar clar que s’havien d’assumir conseqüències. Hassan Salihamidži i jo l’hi hem explicat a Carlo i li hem comunicat la nostra decisió», deia en la nota. Hores més tard, el president, Uli Hoeness, confirmava la fractura entre entre la plantilla i l’entrenador. «Ancelotti tenia cinc jugadors en contra seva, cosa que era insostenible. No pots tenir jugadors estrella en contra teu», va declarar a Sport1.

Renovació profunda

Notícies relacionades

Ancelotti semblava decidit a portar a terme una renovació profunda en un equip en què han pesat molt les retirades de Lahm i Xabi Alonso. El seu primer distanciament va ser amb Müller, a qui no tenia clar com utilitzar en l’equip. Després van venir les desavinences amb Robben i Ribéry, que va arribar a dir que no entenia que Müller no estigués sempre en la formació inicial.

En els seus 14 mesos com a entrenador del Bayern Ancelotti ha guanyat la Bundesliga i dues Supercopes alemanyes. L’últim tècnic acomiadat en plena temporada al Bayern fins ara havia sigut Van Gaal, l’abril del 2011, quan ja no es podia guanyar cap títol.