LA JORNADA DE CHAMPIONS

El Madrid recupera el color a Dortmund (1-3)

Dos gols del portuguès i un del jugador gal·lès segellen un triomf convincent de l'equip de Zidane a Alemanya

undefined40297678 real madrid s gareth bale scores his side s first goal durin170926214321

undefined40297678 real madrid s gareth bale scores his side s first goal durin170926214321 / Michael Probst

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

La Champions va tornar i va aparèixer un altre Madrid, un equip que va resoldre de cop els seus dubtes per marcar-se un d’aquells partits d’altura en un escenari idoni per allunyar els fantasmes. Dos gols de Cristiano, que es va retrobar amb el gol després de dos partits sense marcar, i un de Bale, que va acabar lesionat, van servir per apuntar-se el primer triomf al feu de l’equip alemany i trencar l’entramat del Dortmund, sorprès i sobrepassat per l’encertada resposta del seu rival. 

La capacitat de transformació del Madrid està fora de dubtes. Pot tocar fons o entreveure una crisi de gran calat que sempre troba una sortida, una via d’escapament per tornar-se a aixecar. Sobretot si ho fa a la seva competició favorita, on és capaç de resoldre de cop tots els seus dubtes per concentrar-se de ple i sortir airós en una d’aquestes cites apuntades en vermell a la seva agenda. En un estadi on es respira Champions, va aparèixer la millor versió de l’equip de Zidane, que va aconseguir desactivar la producció ofensiva del Dortmund a base de tocar la pilota, amb Modric i Isco.

Penal de Ramos

No obstant, a pesar de tenir el control del partit, el conjunt blanc es va tornar a enfrontar al seu problema de tancar les ocasions. En van fer falta tres per comptabilitzar la primera diana. Primer va ser Carvajal, que, després de rebre una excel·lent passada de Casemiro, va marxar per la banda dreta però en comptes d’assistir Cristiano va decidir llançar a porteria i Bürki va aturar el xut. Tot i així, el Madrid havia trobat una via directa en l’avançada defensa de l’equip de Bosz. Va tornar-ne a treure partit Isco en un contraatac que Cristiano va acabar cedint a Bale en lloc de tirar a porteria.

Ocasió de Yarmolenko

Sí que ho va fer Philipp, que es va trobar amb la mà de Navas i amb la de Ramos, que va rebutjar la pilota sota els pals. Un penal que es va menjar el col·legiat holandès poc abans que Bale obrís el marcador a l’empalmar una centrada de Carvajal (m. 18). Un gran gol per a un jugador molt necessitat de mostrar la seva vàlua.

Notícies relacionades

A partir d’aquí, l’equip de Zidane va agafar el control a base de tocar gairebé sense oposició. Sí que en va trobar a la segona meitat, que es va obrir amb una clara ocasió de Yarmolenko. Més encertat va estar Cristiano, que va trencar la seva sequera golejadora al rematar una passada de Bale des de l’esquerra (m. 50). 

Gol d'Aubameyang

Amb tot de cara, el Madrid va veure com el Dortmund recuperava el seu estil agressiu. Aubameyang va tornar a posar el seu equip en el partit avançant-se a Ramos en una rematada amb la dreta (m. 54). El gol va convertir el xoc en un mà a mà amb ocasions a les dues porteries i sense que el Madrid hi posés la pausa necessària. No va caldre, perquè Cristiano va tancar la nit amb un altre gol per tornar-li el color a Zidane i treure’l d’un seriós problema. En l’altre partit del grup, el Tottenham va vèncer 0-3 l’Apoel.          

B. Dortmund, 1; Reial Madrid, 3

<strong>B. Dortmund</strong>: Bürki (7); Piszczek (6), Sokratis (6), Toprak (5), Toljan (5); Gonzalo Castro (6), Sahin (5), Götze (5); Yarmolenko (7), Aubameyang (6), Philipp (6).