LA DERROTA BLANCA

Ball en el gol del Betis al Madrid: més de 40 tocs i 22 passades

La jugada va començar en una aturada d'Adán i va passar per tots els jugadors de l'equip andalús tret del central Mandi

ecarrasco40208121 gra731  madrid  20 09 2017   el delantero paraguayo del real170921140029

ecarrasco40208121 gra731 madrid 20 09 2017 el delantero paraguayo del real170921140029 / Javier Lopez

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Madrid

el més normal hauria sigut que a aquestes altures del partit, en el minut 94, a un perquè es consumís el temps afegit, el que quedava s’hagués jugat al camp del Betis, amb el Madrid bolcat amb tot a buscar el gol que li donés la seva primera victòria a la Lliga com a local després de dos empats consecutius. Tampoc hauria sigut gens estrany que la defensa blanca hagués sigut enxampada amb la guàrdia baixa en un contraatac d’ultimíssima hora que deixés els madridistes amb la moral per terra. 

El que no entrava en els paràmetres normals del transcurs d’un partit com el de dimecres al Bernabéu és que el Betis es posés el vestit del Barça dels millors temps de Guardiola o del mateix Madrid, que en la primera jornada de Lliga va fer 44 tocs perquè Casemiro acabés marcant el segon gol de la golejada blanca a Riazor (0-3), la millor seqüència de passades des de la temporada 2005-06.

Doncs bé, el Betis també va fer més de 40 tocs (44) i un total de 22 passades perquè Sanabria rematés de cap a gol la passada final de Barragán des de la dreta i el conjunt andalús s’emportés un triomf de categoria del Bernabéu, cosa que no passava des del 1998, quan Finidi també va deixar gelat el Madrid al seu propi estadi.

Tot va començar en Adán

La jugada va començar després d’una estirada d’Adán per aturar un cop de cap de Borja Mayoral. L’exporter madridista, molt criticat per un greu error amb el peu al treure una pilota que li va costar un gol contra el Vila-real fa 13 dies, contra el Madrid no va rifar ni una pilota. Tampoc en aquell minut 94. Va treure amb la mà la pilota, que va passar pels peus de Javi García, Guardado, Barragán, Boudebouz, Sanabria, Boudebouz, Guardado, Feddal, Tello, Durmisi, Joaquín, Javi García, Guardado, Durmisi, Joaquín i Tello fins a arribar a Barragán, que, completament sol, va poder temperar amb comoditat la passada a l’esquena de Sergio Ramos perquè el paraguaià Sanabria la piqués de cap per batre Navas..

El central Mandi va ser l’únic jugador bètic que no va tocar la pilota en una jugada d’una mica més d’un minut de durada, que va transcórrer sense que cap futbolista blanc arribés a posar el peu per intentar prendre la pilota als bètics. Crida especialment l’atenció que Tello pogués colar-se de fora cap endins per l’ampli passadís que li van deixar cinc jugadors madridistes per poder fer la penúltima passada d’obertura a Barragán

Proposta de Setién

Una jugada 'made in Setién', per la qual cosa no és estrany que el tècnic càntabre tragués pit al final del partit. «Significa molt. És un reforç enorme a la proposta que tenim. Ens dona una empenta molt gran en la confiança. Sento gran satisfacció pels jugadors i l’afició. Crec que això per a aquest club és importantíssim. Són tres punts i res més, és veritat, però són de prestigi. Es paeixen de manera diferent», va declarar l’entrenador del Betis.

Zidane, amb cara de circumstàncies, mentre Setién celebra amb la seva banqueta el gol de Sanabria / GONZALO ARROYO (GETTY IMAGES)

Al final del partit, Zinedine Zidane va intentar transmetre un missatge que no denotés desconfiança en les possibilitats de l’equip blanc de remuntar la situació després d’un inici de campionat tan inesperat, malgrat que el Madrid s’ha quedat sense marge d’error. A la sala de premsa també va mantenir la compostura que no havia exhibit just al final del partit, quan va marxar de pressa i corrents cap al vestidor sense ni tan sols mirar el seu col·lega. «Zidane estava afectat, no ha tingut temps ni de donar-me la mà. Segur que llavors no estava per a gaires bromes», va revelar Quique Setién, que després va qualificar l’actitud de l’entrenador madridista com una anècdota sense importància.

Preocupació 

Notícies relacionades

«No crec que hi hagi motius per estar preocupats. És el futbol. Veníem de fer un gran partit a Sant Sebastià i el pròxim ho tornarem a intentar... La Lliga és molt llarga i tindrem tranquil·litat dins del grup perquè això ho aixecarem i segur que tindrem dies millors», va dir el tècnic blanc, molt criticat per les substitucions de Modric Isco en el segon temps. Sergio Ramos, no va tenir problemes a contradir-lo. Almenys pel que fa al factor preocupació després de deixar escapar set punts del Bernabéu en els tres primers partits com a locals.

«És un començament fotut, és per preocupar-se. Ara es parla d’ansietat, com quan remuntem es parla de remuntades. És una mica avantatgista», va comentar el central, que aquesta vegada no es va privar d’enviar un encàrrec a Mateu Lahoz: «És molt més complicat xiular un penal al Madrid que a altres equips».