El Girona busca la calma entre urgències

L'equip de Machín confia a canviar la dinàmica de derrotes a Leganés abans de la visita del Barça

rpaniagua35761297 girona  girones  esports  girona fc reus deportiu  pablo mac170919204234

rpaniagua35761297 girona girones esports girona fc reus deportiu pablo mac170919204234 / Jordi Ribot Punti ICONNA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danés / Girona

El Girona arriba a Butarque amb certes urgències i amb la sensació que després del primer parèntesi a la Lliga (4 punts de 6 possibles) li ha canviat la sort. Els de Pablo Machín han generat més del que han recollit en els partits contra l’Athletic i el Sevilla (zero punts). Hauria anat de meravella esgarrapar alguna cosa davant dos equips ja experimentats a Primera per afrontar el que resta de setmana, que és moltíssim (Leganés i Barça), amb una tranquil·litat que ara mateix brilla per la seva absència. La visita d’aquest vespre a terres madrilenyes (20.00 h) pot suposar un reforç de confiança per evitar el risc de rebre una quarta derrota davant els blaugranes. Fins i tot és vàlid l’empat per impedir un parcial de 0 de 12. «És un partit superimportant per a tots dos», va dir Machín, al·ludint al Leganés.

CANSATS / Si la majoria de partits es decideixen per petits detalls, Machín va lamentar que el Leganés arribi al xoc amb un avantatge significatiu respecte al Girona: «¿Com estem? Cansats. Davant el Sevilla va ser una batalla molt exigent. I ara ens en toca una altra contra el Leganés, que per les casualitats del calendari ha tingut dos dies més de descans que nosaltres. I quan tot és tan igualat, aspectes com aquest poden ser determinants», va argumentar el tècnic del Girona. El discurs li servirà també per al duel de dissabte contra el Barça, ja que l’onze de Valverde es presentarà a Montilivi amb un dia més de descans respecte als blanc-i-vermells.

«Haurem de posar-ho tot de la nostra part perquè això no es noti, encara que ells són un equip molt físic», va subratllar Machín respecte al duel d’aquest vespre a Butarque. Els recuperadors i els fisioterapeutes han fet hores extres amb els futbolistes. I el tècnic, òbviament, es planteja fer rotacions, encara que també va advertir que té jugadors lesionats (Timor i Planas) i algun de tocat. «I tampoc som el Sevilla, que té una plantilla capacitada i de qualitat per fer dos equips diferents sense que el seu nivell se’n ressenti», va afegir en al·lusió a l’amplitud de la plantilla andalusa. L’últim rival del Girona va fer vuit canvis en l’onze respecte a l’equip titular que Berizzo va treure tres dies abans a Liverpool en el duel de Champions.

Notícies relacionades

VISITES AFORTUNADES / Al Girona no li  ha anat gens malament a Butarque les dues vegades que ha visitat aquest estadi. Sempre ha puntuat (1-2 la temporada 2014-15 amb un gol en el minut 90 i 2-2 en la 15-16 amb un gol en el temps afegit), però sempre ha patit.

«No hi ha partits fàcils a Segona i tampoc n’hi haurà a Primera, i menys per a un equip novell en la màxima categoria com som nosaltres», va indicar Machín, que no va facilitar la convocatòria fins a última hora de la tarda. L’única novetat a la llista de 18 va ser l’entrada d’Alcalá (es va quedar a la grada davant el Sevilla) per Aleix Garcia, tot i el gran to que va donar el centrecampista cedit pel City en el seu debut.