PROMESA DE L'AUTOMOBILISME

Kilian Meyer, el Harry Potter del kàrting

Aquest jove barceloní, a qui van detectar diabetis el 2015, és el més menut de la categoria reina de karts

Somia arribar a la fórmula 1, però a casa només li permeten córrer si les seves notes del col·le superen el notable

zentauroepp40102976 kilian meyer  piloto de karts  diab tico desde los 13 a os  170915175027

zentauroepp40102976 kilian meyer piloto de karts diab tico desde los 13 a os 170915175027

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Parla amb una maduresa impròpia d’un xaval de 15 anys. Però a la mínima, així que troba una excusa, torna a la infància, a l’adolescència que dicta la seva edat. Troba una ampolla mig buida i la llança per intentar que caigui dreta. Fins que ho aconsegueix. Com fan tots els xavals de la seva quinta. Kilian Meyer va pujar a un kart als quatre anys i ja no n’ha baixat mai. Aquell primer dia va tenir un accident que li va partir l’entrecella i li va obrir la ment. Potser és fàcil comparar-lo amb Harry Potter. Però no tota semblança es limita a la cicatriu. És el significat. Perquè amb ella, com li va passar al mag, va començar tot.

Kilian rep EL PERIÓDICO al Karting Vendrell, on va rodar aquella primera vegada i on es continua entrenant quan no està per mig món competint. Estan amb ell, els seus pares, Christian Meyer i Elisabeth Prat, que ho viuen de maneres tan diferents com complementàries. «Mira, aquell és el revolt on es va obrir el cap», detalla el patriarca, que admet que no va ser gens fàcil arribar a casa i explicar-li el que havia passat a la mare del noi.

Cop superat

Aquesta és la història d’un somni compartit. Però també és el relat d’un obstacle inesperat. I superat. El desembre del 2015, després de trobar-se malament uns dies, al noi li van diagnosticar una diabetis tipus 1 que l’obliga a mesurar-se el nivell de glucosa diverses vegades al dia i a punxar-se insulina. Per si la malaltia fos poc desafiament, a casa n’hi han posat un altre: si no treu de notable cap amunt, no competeix. 

Kilian, al Karting Vendrell, al juny / CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

Acaba d’anar-se’n a viure a Milà, on hi ha la seu del seu equip, el CRG. Té do de gents, parla cinc idiomes i a l’Escola Suïssa on ha estudiat fins ara i des d’on ha gestionat l’intercanvi té una nota mitjana de 5,2 sobre 6, així que no sembla que s’hagi de preocupar gaire per la seva adaptació. A Itàlia té el compromís d’estudiar i seguir formant-se com a pilot des de tots els aspectes. També Carlos Sainz Jr., Hamilton i Alonso van passar per aquests rabiosos autos sense carrosseria. 

El pla b

Somia arribar a la fórmula 1, però és conscient, com ho són els seus pares, que molt pocs ho aconsegueixen. Per això insisteixen que necessita un pla b. Si la cosa va malament, al Kilian li agradaria ser "un empresari emprenedor, com el pare".

Va començar a córrer amb set anys en el campionat de Catalunya. Va ser un dels millors rookies. Ara està en la categoria reina del kàrting, coneguda com a OK, on comparteix graella amb pilots molt més grans que ell. És dels més petits i el que pesa menys, cosa que l’obliga a carregar amb 12 quilos extra sota del seient per marcar els 145 reglamentaris. 

Kilian, durant un entrenament al Karting Vendrell, al juny / CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

Notícies relacionades

La seva mare no l’ha vist competir mai. Sentint-la, segur que seria capaç de baixar al circuit a portar-li una cantimplora i un bocata. «Per a mi segueix sent un nen, se’m fa difícil...». La diabetis, per sort, ha demostrat tenir-la més que controlada: «Té un coneixement sorprenent del seu propi cos i ha aconseguit que tota la família mengem molt millor».

Kilian Meyer té nom de pilot. I sembla que també en té les aptituds. Però el més important, diu, «és ser constant, pacient i treballador». Per a tota la resta, gas a fons. I una mica de màgia. 

Temes:

Automobilisme