FIASCO PERIQUITO AL CAMP NOU

L'enèsima bufetada

L'Espanyol va patir la seva novena derrota consecutiva al Camp Nou a la Lliga. La directiva periquita demana calma després d'un inici preocupant

rpaniagua40030588 gra598  barcelona   09 09 2017   el delantero argentino del 170909235223

rpaniagua40030588 gra598 barcelona 09 09 2017 el delantero argentino del 170909235223 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua / Barcelona

Res de nou sota el sol periquito. L’Espanyol va arribar amb molt bones intencions i desitjos al Camp Nou però es va emportar el clàssica garrotada dels últims temps. No hi ha manera que el quadro periquito sumi un miserable puntal camp de l’enemic. L’enèsima bufetada es va gestar ahir amb un primer gol en fora de joc, que va donar pas a la superioritat de l’equip blaugrana, dirigit per a més dolor per l’amic Valverde. El Txingurri es va imposar al seu estimat Espanyol i ja avantatja de quatre punts el Madrid. 

Ja han passat 103 mesos des d’aquell triomf periquito amb gols d’Iván de la Peña (1-2), el 21 de febrer del 2009. Des d’aleshores, en cada desplaçament al Camp Nou s’intenta trencar el malefici però el balanç de les nou últimes visites se salda amb un resultat descoratjador: nou derrotes consecutives, 2 gols a favor i 31 en contra. Més lluny queda el Tamudazo del 9 de juny del 2007, en què l’astre de Santa Coloma va pispar una Lliga al Barça amb un gol històric. Eren altres temps. 

Tamudo, a la grada

L’excapità periquito era ahir a la grada. També tenia l’esperança d’assistir a un canvi de ratxa, però el resultat va tornar a ser l’habitual. «El primer gol va ser en clar fora de joc. Això va canviar el partit. Després van tenir sort en el 2-0 i a nosaltres ens en va faltar amb el pal de Piatti. Ens va costar mantenir la pilota i tenir més presència en l’atac», va dir el màxim golejador català de la història, que forma part de l’estructura professional del club i mata el cuquet del futbol demostrant les seves qualitats als entrenaments del primer equip. 

El símbol periquito coneix perfectament la plantilla. També ha viscut moments complicats en èpoques no gaire llunyanes. Amb un punt de nou possibles i visites complicades en l’horitzó pròxim com El Madrigal, el Bernabéu i Anoeta, és necessària la calma. «Hem d’estar tranquils. Han vingut jugadors nous i els principis sempre costen. Tenim equip de sobres per reaccionar i guanyar partits. La feina de l’entrenador està sent espectacular», va afegir Tamudo, que va aguantar com va poder la repassada final del Barça.

En el derbi de la reconciliació, marcat pel bon rotllo entre els tècnics (res a veure amb l’època de Luis Enrique), Pau López va ser el principal objectiu de l’afició culer. Quique va ser just i va mantenir a la porteria el gironí. Diego, ja amb l’alta després de lesionar-se el curs passat precisament en un xoc amb Luis Suárez, es va quedar a la banqueta. La pròxima jornada, davant el Celta a Cornellà, recuperarà el seu lloc sota els pals. 

Sense renyines 

Malgrat emportar-se una maneta, el Pau va evitar una golejada d’escàndol amb bones intervencions en remats de Rakitic i Luis Suárez. No hi va haver aquest cop cap enganxada amb Messi o Suárez, que es van emportar trepitjades del porter als derbis de la Copa i la Lliga del 2016. No va faltar en aquell duelo coper una picabaralla al túnel del vestidors. 

Notícies relacionades

Aquest cop les renyines es van oblidar a la gespa. A la grada també hi va haver insults per a Sergio García, increpat quan va entrar al camp per Piatti. Tampoc hi van faltar els clàssics càntics «odi l’Espanyol» o «periquitos bastards», habituals en aquests derbis. 

La golejada deixa els blanc-i-blaus a la zona baixa, obligats a guanyar ara mateix per evitar que apareguin els primers nervis. «No hi ha excuses, però és una llàstima que es perdi així.  Hem de continuar, tenim tota la Lliga per endavant,  molts partits per redreçar el rumb», va valorar el conseller delegat Ramon Robert, dolgut per un càstig just però excessiu.