RESULTATS TOXICOLÒGICS

Tiger Woods portava al seu organisme cinc medicaments però cap era prohibit

El golfista, que s'està recuperant físicament i mentalment, va ser detingut per la policia al maig a l'adormir-se en una carretera de Florida

vdeo-tiger

vdeo-tiger

4
Es llegeix en minuts

L'exnúmero u del món, el golfista nord-americà Tiger Woods, no estava ni borratxo ni havia pres cap tipus de droga prohibida, però sí que tenia a l'organisme cinc medicaments diferents quan el maig passat va ser trobat adormit per la policia en una carretera de Florida.

D'acord amb els resultats toxicològics oferts per l'oficina del xèrif del Comtat de Palm Beach (Florida), quan va ser arrestat per la policia tenia al seu organisme els medicaments de Vicodin, Dilaudid, Xanax, Ambien i THC (tetrahydrocannabinol).

La versió personal

L'informe recolza la versió oficial que sempre va donar Woods, que dimecres passat es va declarar culpable per conduir de manera irresponsable i va acceptar ingressar en un programa que li permetrà netejar el seu historial en cas que el completi. Ara que no hi ha cap més investigació criminal activa, l'oficina del xèrif del Comtat de Palm Beach va fer públics els resultats toxicològics.

Els medicaments són el Hydrocone, un genèric per alleujar el dolor, amb nom comercial Vicodin. El Hydromorphone, un fort analgèsic, que es coneix comunament com a Dilaudid. Un altre fàrmac trobat a l'organisme de Woods va ser l'Alprazolam, que es recepta per ajudar les persones amb el seu estat d'ànim i el son, que és més conegut com a Xanax.

Per al son

El Zolpidem també va ser trobat a l'organisme de Woods i es tracta d'un medicament per al son, generalment conegut com a Ambien. Mentre que la cinquena substància mèdica va ser el Delta-9 carboxy THC, un relaxant muscular que també és una substància que el cos metabolitza després que es consumeixi marihuana.

Es desconeix si Woods tenia receptes per a tots els medicaments que han sigut trobats al seu organisme i donat a conèixer per l'informe oficial. L'ús mèdic de la marihuana és legal a l'estat de Florida. Woods, que es va quedar adormit mentre conduïa i va ser observat per la policia amb el cotxe estacionat en un camí a prop de casa seva, a Jupiter (Florida), va fallar múltiples proves de sobrietat, però també va registrar un 0.00 en el dispositiu abans de ser arrestat.

Va ensopegar i va trontollar

L'exnúmero u del món no va saber dir on estava quan va ser interrogat pels agents de policia, va ensopegar i va trontollar en una prova per verificar la seva sobrietat, d'acord amb el que va mostrar una càmera de vídeo del cotxe patrulla que el va trobar adormit.

Woods li va dir als agents de l'ordre que estava prenent Vicodin i Xanax per la quarta cirurgia d'esquena a què es va sotmetre a l'abril i sempre va defensar que va tenir una "reacció inesperada" a la prescripció mèdica en el moment en què va ser arrestat, en les primeres hores del 29 de maig.

Una clínica especialitzada

El golfista de 41 anys va ingressar en una clínica especialitzada el juny passat per rebre ajuda que li permetés dosificar de manera correcta el consum de medicaments controlats i al juliol va anunciar que havia completat el tractament. "Recentment vaig completar un programa intensiu privat. Continuaré treballant aquest assumpte amb els meus doctors, família i amics", va declarar Woods el 4 de juliol a través de la seva pàgina oficial d'internet.

Després de conèixer-se l'informe toxicològic, Woods també va emetre un comunicat ple d'optimisme i satisfacció per haver quedat clar que no havia consumit cap substància prohibida i que els medicaments eren els que va pensar amb què podria mitigar els forts dolors que patia a l'esquena, de la qual ha sigut operat ja quatre vegades, dues en menys de dos anys.

El comunicat

"Com ja havia dit, he estat rebent assistència professional per a l'administració de les meves medicines. Recentment, vaig intentar pel meu compte tractar-me del dolor d'esquena i de problemes de son que estava patint, entre ells, insomni, però em vaig adonar que era un error fer-ho sense l'adequada assistència professional", va destacar Woods en el seu comunicat. "Estic treballant amb els meus metges i ells senten que he progressat satisfactòriament".

Notícies relacionades

A més va tornar a donar les gràcies per tot el suport i ajuda que ha rebut de la família, amics i el món del golf al qual té esperança de tornar a competir. "Estic molt agraït pel constant suport que segueixo rebent de part de la meva família i amics que m'assisteixen", va subratllar Woods. "Pel que fa a la meva esquena, recentment he parlat amb el meu cirurgià i està molt satisfet de la manera com cura la fusió, cosa que significa que em trobo dintre dels terminis estipulats per a la recuperació i he començat exercicis suaus amb pesos i pedaleig en una bicicleta fixa".

Quatre operacions d'esquena

Des de la primavera del 2014, ha tingut quatre operacions a l'esquena, la més recent va ser una cirurgia de fusió. Woods no competeix des del febrer i no tornarà aquest any. La seva última victòria va ser l'agost del 2013.

Temes:

Golf