POLÈMICA A LONDRES

La seguretat va impedir físicament a Makwala l'accés a l'estadi olímpic

L'atleta de Botswana, malalt amb un virus, pretenia prendre part en la final de 400 en què aspirava a medalla

jcarmengol39617706 botswana s isaac makwala runs alone as he competes in the he170809201258

jcarmengol39617706 botswana s isaac makwala runs alone as he competes in the he170809201258 / ADRIAN DENNIS

1
Es llegeix en minuts

Isaac Makwala no va poder accedir dimarts a l'Estadi Olímpic de Londres perquè l'hi va impedir físicament el servei de seguretat del recinte. L'atleta de Botswana tenia la intenció de participar en la final de 400, en la qual aspirava a medalla, però la federació internacional (IAAF) li va denegar l'accés a l'estadi per por a un contagi. La delegació del seu país ha criticat la decisió.  

La responsable metge de la IAAF, Pam Venning, va explicar que el fet d'impedir que Makwala competís va obeir al compliment del protocol establert per les autoritats sanitàries per controlar un brot "molt virulent" de norovirus, que va produir vòmits i diarrees a diversos atletes. "L'absència de Makwala és un cas trist, però quan el departament metge va examinar l'atleta va comprovar que havia tingut vòmits en un període de 18 hores", va precisar.

Protocol sanitari

El protocol sanitari per a aquests casos exigeix aïllar el malalt durant 48 hores, i en el cas de Makwala aquest període es compleix aquest dimecres a les 14 hores, el dia següent de la final de 400 metres, en la qual es va imposar amb un temps de 43.98 el sud-africà Wayde van Niekerk, campió olímpic i plusmarquista mundial.

Notícies relacionades

"He de creure els nostres metges. El de Makwala és un cas trist, però la nostra obligació és protegir la salut de tots els atletes aquí, i es tracta d'un brot molt infecciós i virulent", va explicar Venning, qui va afegir que tots els altres equips amb atletes afectats s'havien adherit a les instruccions de la IAAF.

El Ministeri de Sanitat Britànic va confirmar que una trentena de persones entre atletes i oficials s'havien vist afectades per la malaltia a l'hotel Tower, encara que l'establiment no havia sigut l'origen de la infecció. L'hotel es troba al costat del Grange City, on està allotjada la selecció espanyola, cap dels membres de la qual s'ha vist afectat pel norovirus.

Temes:

Atletisme