PROBLEMES AL MUNDIAL

Intoxicats diversos atletes del Mundial de Londres

Un focus de gastroenteritis deixa fora de combat favorits com Isaac Makwala, que volia lluitar per les medalles en els 400

Intoxicats diversos atletes del Mundial de Londres

PHIL NOBLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Un focus de gastroenteritis ha sigut detectat en un dels hotels oficials on s'allotgen els atletes participants en els campionats del món i el botswuanès Isaac Makwala, un dels favorits aquest dimarts en la final de 400 metres, és un dels afectats.

El Comitè Organitzador va confirmar mitjançant un comunicat que els serveis mèdics de diversos equips havien hagut de tractar diversos dels seus atletes. Cap dels espanyols s'ha vist afectat per aquest problema sanitari. L'equip està allotjat a l'hotel Grange City, just al costat del Tower Hotel, on s'han detectat els casos.

Makwala estava cridat a enfrontar-se en un doble duel amb el sud-africà Wayde van Niekerk en les finals de 200 i 400 metres, però aquest dilluns no es va presentar a disputar les semifinals dels 200 per tenir una intoxicació.

Altres casos

La setmana passada, segons els mitjans locals, alguns atletes alemanys i canadencs allotjats al Tower Hotel van tenir problemes estomacals, i per això la delegació d'Alemanya va decidir que els 30 atletes que aquest dimarts s'incorporen a l'equip a Londres s'allotgin en un altre hotel.

Notícies relacionades

"Hi ha hagut diversos casos de gastroenteritis comunicats per membres dels equips residents en un dels hotels oficials dels campionats del món, que han sigut atesos pels serveis mèdics. Estem treballant amb el Ministeri de Salut Pública per controlar i contenir la situació", va explicar el Comitè Organitzador en un comunicat.

L'hotel es defensa

Els responsables del Tower Hotel han assegurat, no obstant, que les investigacions portades a terme en col·laboració amb els serveis sanitaris i la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) revelen que el centre "no és la font de la malaltia". "Hem seguit estrictes protocols d'higiene per assegurar-nos que els afectats no estiguin en contacte amb altres clients i totes les zones públiques han sigut revisades", indica l'hotel.