Els moments més emocionants de la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Barcelona

El 25 de juliol de 1992 la capital catalana va viure un dels moments més màgics i transcendentals de la seva història

1
Es llegeix en minuts

20.00 H. La cerimònia va començar puntualment, amb un compte enrere en el videomarcador, l'inconfusible so de la tenora, amb l'orquestra dirigida per Carles Santos, i la salutació a tothom: "Hola".

Carlos Santos dirigeix l’¡Hola! en la cerimònia inaugural dels Jocs de Barcelona-92 / YouTube

20.05 h. Els Reis d'Espanya entren a la llotja de l'estadi, al mateix temps que s'interpretava 'Els Segadors', l'himne de Catalunya, i posteriorment, l'himne d'Espanya. 

20.10 h. Cristina Hoyos va seduir amb la seva actuació flamenca i va marxar en un cavall negre, de la mateixa manera que havia entrat.

20.28 h. La Fura dels Baus va desplegar el seu enginy per convertir l'estadi en el Mediterrani mentre una nau solcava el mar. 

20.50 h. Els atletes comencen a omplir de colors l'estadi amb l'entrada de les delegacions, una desfilada tancada per l'equip espanyol en ple amb el príncep Felip com a abanderat.

22.10 h. Pasqual Maragall, alcalde de Barcelona, i Juan Antonio Samarach, president del COI, fan els discursos abans que el Rei declari inaugurats els Jocs de Barcelona.

22.44 h. Epi fa l'últim relleu de la torxa i Antonio Rebollo encén el peveter d'un màgic tir amb arc. 

22.53 h. Els castellers aixequen 12 castells simultàniament. 

Notícies relacionades

 22.59 h.  Monserrat Caballé, Josep Carreras, Plácido Domingo, Jaume Aragall, Teresa Berganza i Joan Pons interpreten diverses peces clàssiques d'òperes.

23.10 h. La cerimònia concluye amb un gran castell de focs artificials.