CONTRACTE DE SIS TEMPORADES

Mbappé al Madrid: principi d'acord

El club blanc pagaria al Mònaco 180 milions d'euros, en el que es convertiria en el traspàs més car de la història

Ni PSG ni City han aconseguit convèncer al jugador, que vol vestir de blanc i que cuenta amb l'aval de Zidane

zentauroepp39316934 vfl02 most  martigny  schweiz suisse switzerland   15 07 201170725125001

zentauroepp39316934 vfl02 most martigny schweiz suisse switzerland 15 07 201170725125001 / VALENTIN FLAURAUD

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / MADRID

L’espiral de bogeria en què està instal·lat el futbol no sembla tenir fi. Mentre s’ajusta la vàlvula de la possible bomba de l’estiu amb el fitxatge de Neymar per 222 milions, el Reial Madrid ha fet un pas endavant fins a retrotreure’s a l’època dels galàctics que va tenir la seva última entrega amb l’arribada de Gareth Bale el 2013 (101 milions d’euros). Ara, el club blanc ha obert la porta a l’arribada de Kylian Mbappé, jugador del Mònaco, de 18 anys, per qui es pot arribar a pagar 180 milions d’euros després del principi d’acord al qual han arribat el club blanc i el Mònaco, segons el qual el prodigi francès firmaria per sis temporades i cobraria set milions nets per cadascuna.

El Madrid no ha sigut l’únic a intentar l’assalt a la perla francesa; els xeics del PSG d’Unai Emery i del Manchester City de Pep Guardiola semblaven haver-se desafiat per veure qui aconseguia pescar Mbappé. No obstant, el que semblava una bogeria fa un mes quan Florentino va renovar el seu càrrec com a president i va afirmar en la presa de possessió que al Madrid «pocs juguen amb 18 anys», va agafant cos arran del primer punt d’acord amb el Mònaco, desvelat ahir per Marca.

Mbappé, que s’està entrenant amb el Mònaco, s’ha convertit en un dels grans objectius del mercat aquest estiu i el Madrid sempre ha estat en primera fila dels pretendents, entre altres raons perquè el jugador des del principi va manifestar el seu desig d’anar a aquest club. També compta amb el beneplàcit Zinedine Zidane, que ha expressat la seva confiança que l’adolescent del Mònaco serà la pròxima gran estrella del futbol mundial. Arran de la marxa de Morata, el tècnic francès ha demanat un davanter i tot indica que li portaran el més desitjat.

Abans d’aquesta petició de Zidane, l’estratègia dissenyada per Florentino el va portar a trucar al pare de Mbappé i prometreli que l’arribada del seu fill al Madrid el llançaria a la primera línia del futbol mundial fins a posar-lo al camí de la Pilota d’Or. El pare de Mbappé en va prendre nota, però pel que sembla hauria demanat al dirigent la sortida d’un dels integrants de la BBC. No sembla que es pugui complir aquest desig, tot i que al club blanc n’hi ha molts a qui el cos els demana vendre Bale, per qui Mourinho ha tornat a interessar-se. «Estic obert a reforçar la plantilla», ha dit el portuguès, que demana un gest del futbolista gal·lès.

    

L’èxit de les vendes

El Madrid disposa dels 120 milions que ha tret per la venda de Morata (80) i Danilo (30), més els 5 que rep del Bayern per la cessió de James i els 8 per la de Mariano al Lió. Amb aquesta xifra pot afrontar els 160 milions més 20 en variables que costa Mbappé. Això sí, l’entitat de Concha Espina tractaria d’ajornar els pagaments.

Després de la reunió de la setmana passada entre el Madrid i el Mònaco, Mbappé està més a prop del Madrid –no vol que li passi com a James i demana la titularitat–, tot i el desmentiment del club del principat recollit per diversos mitjans. Si es concreta, el fitxatge de Mbappé trencaria el rècord que va establir l’estiu passat Pogba, per qui el Manchester United va pagar 120 milions a la Juve. El de Mbappé seria el traspàs més car de la història, fora que Al-Khelaïfi, el xeic del PSG, faci un cop de puny sobre la taula i posi els 222 milions per emportar-se Neymar, cosa que podria estar més a prop després de l’acord del Madrid i el Mònaco per Mbappé.

Notícies relacionades

Casemiro i la 'BBC‘

La notícia va entrar ahir de ple en la concentració del Madrid als EUA. Casemiro no va dubtar de la qualitat del jove futbolista francès, però es va decantar pel trio Benzema, Bale i Cristiano Ronaldo. «Mbappé és bo, però nosaltres tenim la BBC, que fa mal. Tenim els millors. Són coses que la gent parla. No és jugador del Madrid i no puc parlar d’un futbolista que no és jugador del Madrid», va manifestar Casemiro. Respecte a Neymar, el centrecampista brasiler va assenyalar: «És difícil que surti del Barcelona, perquè és un jugador indiscutible, encara que si vingués al Madrid, diria que és un gran jugador». 

Mbappé, durant un partit amb el Mònaco / STEPHANE MAHE (REUTERS)