Una potencial número u

lmendiola39316622 spain s garbine muguruza  right  celebrates after beating ve170715201748

lmendiola39316622 spain s garbine muguruza right celebrates after beating ve170715201748 / Tim Ireland

1
Es llegeix en minuts
Javier Duarte

Com molta gent, estic sorprès per la facilitat amb què s'ha coronat Garbiñe Muguruza a Wimbledon. Més del que esperava. És un gran èxit per a ella i també per al tennis espanyol i una prova que no només hi ha Rafa Nadal i els altres. També s'ha de donar crèdit al tennis femení. Hi ha Carla Suárez, a qui li falta un gran títol, i es demostra que Muguruza és una número u potencial.

El partit, en realitat, va ser molt còmode per a ella. Després d'un inici amb bastants errors de totes dues, Muguruza va ser la que es va assentar primer i va aprofitar la seva oportunitat, després de salvar dues boles de set per a Williams. Aconseguir-ho la va portar a jugar molt més tranquil·la i li va donar força i, sense necessitat de fer un gran partit, es va veure molt superior. A Venus, en canvi, se la va veure molt per sota, com si s'hagués quedat encallada. La final se li va presentar com una muntanya impossible d'escalar.

Una de les claus de la victòria és la tranquil·litat amb què ha sabut jugar a Londres Muguruza, que acostuma a expressar-se a la pista com és ella, anant de seguida a l'atac, imposant la força. Aquesta setmana ha entès que és millor jugar amb més control i utilitzar de forma puntual la força. Se l'ha vist més seriosa i humil que mai.

Notícies relacionades

Garbiñe té 23 anys. És qüestió de maduresa. El seu potencial hi és. Ho sap. Però les coses no arriba perquè sí. Ha de fer un plantejament mental i preguntar-se les raons que la van portar fa dos anys a la final de Wimbledon. Com va treballar. I, ara, saber què és el que ha fet bé. La resta són aspectes secundaris que ha de deixar enrere.

El problema d'un número u és de regularitat. Garbiñe té el potencial. És genial com a tennista. Té força. No té por. Va cap endavant. En aquest aspecte és fantàstica. Per ímpetu i pels riscos que corre és una mica inestable. Però si analitza tranquil·lament les causes, és la futura número u. Però d'un futur immediat.