EL REIAL MADRID GUANYA LA CHAMPIONS

"¡Piqué cabró, saluda el campió!": l'afició del Reial Madrid s'acarnissa amb el central del Barça

Cristiano es va cantar a si mateix "¡Cristiano, Pilota d'Or!" en la celebració de la 12a Champions League

El Bernabéu tanca una jornada festiva i una temporada blanca triomfal

  / AGUSTÍN CATALÁN

 
spain soccer champions league celebrations 33411-4c97c

/

2
Es llegeix en minuts

Milers d'aficionats blancs van tancar aquest diumenge al Santiago Bernabéu una jornada festiva com a colofó d'una temporada triomfal per al Reial Madrid. L'afició del club blanc no va perdre l'ocasió de recordar-se'n del seu etern rival, el Barça, i l'estadi va sentir de forma massiva el càntic de "Piqué, cabró, saluda el campió".

En aquesta ocasió, no obstant, cap jugador 'merengue' es va sumar al crit contra el central blaugrana, cosa que sí que va passar en les celebracions recents pel títol de la Lliga. En concret, va ser Carvajal el culpable dels insults, encara que no va ser sancionat.

La celebració per la 'duodécima', conquistada dissabte a Cardiff, va ser l'apunt final del planter de Zinedine Zidane, especialment reconegut pels aficionats i seguidors del Madrid que durant tota la tarda van envair part dels carrers de Madrid per disfrutar de la temporada del doblet.

Cristiano Ronaldo, Marcelo i Sergio Ramos van ser els més reclamats. El portuguès va ser el més ovacionat, i fins i tot es va cantar a si mateix "¡Cristiano, Pilota d'Or!", segons 'Sport'. El capità, Ramos, va irrompre amb la 'duodécima' a les mans i una corona amb la inscripció SR4 al cap. Fabio Coentrao, que no va anar als actes de celebració i a qui tampoc se'l va veure a la festa sobre la gespa de l'estadi Millennium de Cardiff, va ser el gran absent.

DES DE CIBELES

El periple per Madrid havia començat hores abans. Amb els jugadors citats, precisament, a l'estadi Santiago Bernabéu. A mitja tarda, els jugadors, que portaven l'equip oficial i, en el cas d'algun, com de Cristiano Ronaldo, s'havien retocat el 'look', especialment el pentinat, van sortir en autobús cap al centre de la ciutat.

Tal com va passar fa dues setmanes, amb el trofeu de la Lliga a la mà, va ser la seu de la Comunitat de Madrid, la Reial Casa de Correus, la parada inicial de la 'duodécima', l'últim èxit aconseguit pel Reial Madrid, en la sèrie d'actes oficials i festius programats. D'allà l'expedició es va traslladar a l'Ajuntament, on va ser acollida per l'alcaldessa Manuela Carmena, que en la recepció va destacar el conjunt blanc com "el millor equip del món i el té Madrid".

Notícies relacionades

El pas per la plaça de Cibeles va ser el més esperat. Milers de seguidors van esperar al punt de trobada habitual per als madridistes l'arribada de la copa i el ritual amb la deessa. La comitiva va arribar en un autobús descobert, després de saludar els aficionats que poblaven els carrers.

Sergio Ramos i Marcelo van complir amb la tradició. Animats per l'himne del club, van travessar la passarel·la juntament amb la resta de jugadors i van embolicar la Cibeles amb una bandera d'Espanya amb l'escut madridista i una bufanda sobre la seva corona.