La Champions de Cristiano Ronaldo

El golejador portuguès s'assegura pràcticament la seva cinquena Pilota d'Or amb la seva nova exhibició realitzadora a Cardiff

undefined38731805 real madrid s portuguese striker cristiano ronaldo celebrate170603233138

undefined38731805 real madrid s portuguese striker cristiano ronaldo celebrate170603233138 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Després de multiplicar la maledicció de l’Atlètic en les finals de la primera competició europea, el Madrid va furgar acarnissadament en la del Juventus, que deixa Cardiff completament enfonsada després de sumar una terrible decepció. Ha perdut les cinc últimes finals que ha disputat per ampliar un balanç negatiu de només dos títols de nou possibles. Ben al contrari que l’equip blanc, que no deixa de batre i engreixar rècords després de sumar la dotzena orelluda, la segona de consecutiva, amb molta més facilitat i autoritat que contra els seus veïns blanc-i-vermells el 2014 i 2016.

 

 

Tothom ressaltava les semblances entre l’Atlètic i la Juve, amb avantatge per al campió italià, però a la capital gal·lesa va quedar demostrat que el quadro matalasser va resultar un rival molt més complicat per als campions d’Europa. Per culpa sobretot de Cristiano Ronaldo, que va deixar ben clar el que es veia a venir des de feia temps, que aquest cop arribava a la cita en condicions molt millors. Un altre mèrit més de Zinedine Zidane.

PRESUMPTA FORTALESA

Això ho pot testificar la defensa juventina, que va perdre pel camí la seva presumpta fortalesa perquè el golejador portuguès pogués seguir enfilant-se cap a la seva cinquena Pilota d’Or. A Cardiff va superar Messi com a màxim golejador de la Champions, amb 12 gols per 11 de l’astre argentí, i al gener segurament l’empatarà a cinc entorxats de millor jugador del món. Després de proclamar-se màxim anotador de la competició per cinquena temporada consecutiva i liderar el Madrid per assolir un doblet que el quadro blanc no aconseguia des del 1958 no és possible imaginar-se un altre desenllaç. Cinc gols al Bayern en quarts, tres a l’Atlètic en semifinals i dos en la final a la Juve no són poca cosa.

Cristiano Ronaldo

JUGADOR DEL REIAL MADRID

He fet un final de temporada espectacular. Em vaig preparar per a això. Era una bona opció per part de l'entrenador i la gent que treballa amb mi"

Notícies relacionades

«És increïble. Ha sigut una temporada impressionant i soc molt feliç. He fet un final de temporada espectacular. Em vaig preparar per a això, perquè les coses importants es guanyen al final. Era una bona opció per part de l’entrenador i de la gent que treballa amb mi i n’estic molt content», va declarar l’estrella portuguesa sobre la gespa tan bon punt va acabar la final, mentre Isco celebrava el fet que «davant un equip bestial en totes les facetes, a la segona part s’ha vist el millor Madrid de la temporada. Era el millor moment perquè passés».

ZIDANE, MÉS FELIÇ AMB LA LLIGA

Zidane va assegurar estar tan ple i feliç com els seus jugadors, però no ho semblava. Fins i tot va insistir que el dia que va guanyar la Lliga va ser el més feliç de la seva vida. «Són 38 partits i guanyar-la en l’última jornada és formidable. Ara hem guanyat una altra vegada la Champions i s’ha de felicitar els jugadors, que han continuat treballant. Amb els jugadors que tenim, que són tots molt bons, treballant es poden aconseguir coses com aquesta», va declarar el tècnic blanc.