No és un club normal

jcarmengol38667171 barcelona s football club president josep maria bartomeu spe170529194132

jcarmengol38667171 barcelona s football club president josep maria bartomeu spe170529194132 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

L'anunci d'un nou entrenador se sol acompanyar d'un corrent d'excitació esportiva. Com jugarà, a qui fitxarà, a qui acomiadarà... Aquests acostumen a ser els interrogants que lubriquen les tertúlies davant l'aparició d'un nou cap a la banqueta. No aquesta vegada. De tot plegat, se suposa, se'n parlarà amb més profusió dijous, quan es presenti Ernesto Valverde en carn i os. Ahir la revelació poc misteriosa del substitut de Luis Enrique va quedar sepultada per l'enrenou judicial.

Josep Maria Bartomeu, a qui acostuma a funcionar una posada en escena somrient i amable, es va explicar ahir amb la mandíbula tensa sobre l'acció de responsabilitat contra la junta de Laporta, que va donar per fi per tancada, malgrat que amb confuses justificacions que, lluny de calmar els ànims, tornaran a crispar el bàndol dels afectats. S'acaba una llarga i erosiva batalla. Però Bartomeu no va buscar l'armistici, conscient que al davant tampoc li allargarien la mà. Les hostilitats, doncs, continuaran. Ja es veurà amb quina altra causa. S'intueix que la trobaran.

Tampoc va semblar còmode a l'abordar l'empresonament del seu amic Sandro Rosell, que li va traspassar el tron presidencial i de qui sempre s'ha dit en els cenacles blaugranes que l'ha aconsellat de prop des de la seva insòlita fuga. Bartomeu va assegurar que si el procés judicial conclou que Rosell es va beneficiar econòmicament del club, «actuarem en conseqüència».

Noves sospites

Va ser una estudiada resposta a la seva primera declaració pública des de la detenció. Va ser afligida, com correspon a una situació desagradable per a ell i per a molts membres de la junta. Però el contrast en la severitat de judici que va fer dels dos expresidents va resultar visualment xocant. Va quedar clar qui és amic i qui és enemic, encara que és el primer el que està a la presó per fer del «delicte una forma de vida», com va exposar la jutge. I és també el primer el que, segons el text judicial, va ingressar quantioses xifres de diners sent ja president del Barcelona.

Notícies relacionades

Hi ha un corrent en l'oposició que impulsa revisar el contracte de Qatar, per exemple. Al vessant moral es plantegen altres sospites menys abstractes sobre l'acord de patrocini que ja acaba. El recorregut d'aquest conflicte està per veure. Qui sap si acabarà també judicialitzat.

Valverde es posarà aviat al capdavant dels plets del vestidor. Té uns quants casos a resoldre. Però per començar, per si se n'havia oblidat, ja sap que no va a un club normal.