El United anul·la l'Ajax i aixeca l'Europa League

L'equip dirigit per Mourinho s'imposa amb gran autoritat i guanya amb gols de Pogba i Mkhitaryan

undefined38591782 united s paul pogba challenges ajax s joel veltman  right  d170524225314

undefined38591782 united s paul pogba challenges ajax s joel veltman right d170524225314 / Martin Meissner

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

El Manchester United va guanyar ahir a la nit la seva primera Europa League i es va ficar de pas a la Champions per arreglar el seu decebedor paper a la Premier. Ho va fer al més pur estil Mourinho, anul·lant la creativitat i el futbol obert que proposava el prometedor però inexpert Ajax. Van decidir el xoc Pogba i Mkhitaryan, amb gols en els inicis de cada període.

El plantejament del tècnic portuguès a Estocolm va passar per no deixar que el rival trobés la pilota i, en cas de fer-ho, no sabés què fer-ne. Va ser una sortida impetuosa davant la qual l’equip de Bosz, el més jove en la història de les finals de la competició, amb una mitjana de 22 anys, no va trobar una mínima resposta fins que va transcórrer un quart d’hora, en què Romero va aturar sense dificultats el primer i únic llançament holandès a porta en tot el primer temps, obra de Traoré.

El Manchester no va tirar gaire més, però va ser summament efectiu i afortunat. Després que Fellaini no cacés per poc una passada enrere de Mata des de la línia de fons, Pogba va marcar amb l’ajuda del colombià Sánchez, que va desviar el xutàs del jugador més car del món  després d’una jugada iniciada per Mata i continuada per Fellaini (m. 18).

CONTROL ABSOLUT

Notícies relacionades

Un escenari ideal perquè el conjunt de Mou, que ni es va immutar amb el gol, desenvolupés sense miraments l’estratègia conservadora que des d’un primer moment tenia marcada. Valencia va estar a prop d’aclarir una mica més el panorama amb una arribada per la dreta i un violent remat final que va repel·lir Onana. El United va controlar la situació sense dificultats i per a això en va tenir prou de vigilar estretament Klaassen, Schöne i Ziyech al centre del camp perquè l’Ajax no tragués profit de la seva possessió més gran de la pilota, que acabava una vegada i una altra de tornada cap als centrals. L’Ajax va millorar en la seva pressió i va intentar obrir bretxa, sobretot per part de Traoré, però el quadro britànic no es va immutar, molt ferm al darrere.

Passat el descans, Mkhitaryan, d’esquena a la porteria, va caçar amb habilitat la pilota tocada per Smalling en un córner i va anotar el segon, amb què el United va passar a trobar-se a la glòria definitivament (m. 47). Els esforços del quadro holandès per tornar-se a ficar en la final no van tenir premi perquè el Manchester no va concedir més escletxes  que una falta a la barrera de Ziyech i un xut proper de Van de Beek després de retallar Smalling que va aturar Romero. 

Ajax, 0 - Manchester United, 2

Camp: Friends Arena d'Estocolm (45.000)