El Celta acaricia la gesta contra el United

Els viguesos desaprofiten en l'últim minut l'opció de disputar la final de la Lliga Europa

zentauroepp38391295 celta vigo s  spanish striker iago aspas  2nd l  and celta v170511233943

zentauroepp38391295 celta vigo s spanish striker iago aspas 2nd l and celta v170511233943 / MIGUEL RIOPA

1
JORDI TIÓ / BARCELONA

En les botes de Guidetti el Celta va tenir l’opció d’aconseguir la major glòria de la seva història, però el davanter no va encertar a connectar bé el xut i amb l’error es va esfumar l’opció d’arribar a la final de l’Europa League. Era l’últim minut del partit a Old Trafford i el Manchester United patia de debò, amb la por al cos des del moment en què Roncaglia havia aconseguit l’empat (1-1, m. 85), fet que va deixar un final d’infart ja que un gol més neutralitzava el 0-1 aconseguit pels anglesos a Balaídos. Però la gesta no es va consumar i els gallecs van acabar desfets pel camp amb llàgrimes als ulls.

DOBLE EXPULSIÓ

El Celta es va merèixer més perquè no va deixar de creure encara que també l’equip de Mourinho s’hauria pogut estalviar aquell final agònic si no hagués sigut per la gran actuació del porter Sergio Álvarez, que va brillar per mantenir les opcions del seu equip, minimitzades pel gol de Fellaini (1-0, m. 17) després d’una rematada de cap.

El Celta hi va anar fins al final, enrarit per les expulsions de Roncaglia i Bailly, que es van enredar en una baralla. El col·legiat va allargar el partit sis minuts i Guidetti ho va tenir a la mà, una ocasió fallida que ni ell ni els viguesos podran oblidar.

FINAL A ESTOCOLM

Tampoc hi va haver miracle a Lió, encara que a l’Olympique només li va faltar un gol per forçar la pròrroga contra l’Ajax, que es va avançar en el marcador però que va suar sang malgrat el 4-1 de l’anada. D'aquesta manera, els holandesos disputaran la final del torneig, un partit d'altura contra el Manchester United que jugarà a Estocolm el 24 de maig.

Manchester United, 1 - Celta, 1

Manchester United: Romero; Valencia, Bailly, Blind, Darmian; Ander Herrera; Fellaini, Pogba; Mkhitaryan (Carrick, m. 77), Lingard (Rooney, m. 86), Rashford (Smalling, m. 89).Celta: Sergio Álvarez; Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny; Wass (Jozabed, m. 46), Radoja (Bongonda, m. 68), Hernández; Aspas, Guidetti, Sisto (Beauvue, m. 79).Gols: 1-0, Fellaini (m. 17); 1-1, Roncaglia (m. 85)