El Manchester United desinfla el Celta

Un gran gol de Rashford dona avantatge als anglesos en l'anada de les semifinals de l'Europa League

zentauroepp38298397 manchester united s marcus rashford  center  fights for the 170504234047

zentauroepp38298397 manchester united s marcus rashford center fights for the 170504234047 / Lalo R Villar

2
JORDI TIÓ / BARCELONA

Un golàs de Rashford a la segona part (m. 67) va desinflar ahir a la nit les il·lusions del Celta, entestat com està aquesta temporada a ficar-se per primera vegada en la seva història en una final europea. Però la solidesa del Manchester United de José Mourinho, que arribava a Balaídos sumant 25 partits invicte, va ser un escull massa gran per a l’animós equip de Berizzo al qual, no obstant, li queda un últim cartutx. Serà a Old Trafford, al Teatre dels Somnis, dijous que ve.

El Celta va caure en el primer assalt de la semifinal de l’Europa League però encara pot donar gràcies. Sergio, el porter, va mantenir viu l’equip firmant una extraordinària actuació en els primers 45 minuts, període en què el United pràcticament podria haver sentenciat l’eliminatòria. I és que l’equip anglès va arribar poc a l’àrea, però quan ho va fer va pegar amb força. Com l’espectacular xut de Rashford amb la dreta, des de lluny, una portentosa rosca que s’enverinava directa cap a l’escaire però que la mà de Sergio va enviar a córner (m. 20). Va ser el primer ensurt seriós per a l’afició de Balaídos, que es va posar de gala per viure la primera semifinal europea de la història del club.

LA POTÈNCIA DE POGBA

També va tenir una clara oportunitat l’equip de Berizzo, als 10 minuts, però Wass va creuar en excés el seu remat de cap. El Celta intentava imposar el seu joc de toc al centre del camp però se li feia molt difícil trenar tres o quatre passades seguides i arribar amb claredat als dominis de Romero. El United pressionava amb la seva força física i, en aquesta faceta, Pogba sobresortia per sobre de tots. Cada arrencada del potent centrecampista imposava respecte perquè guanyava metres amb una facilitat increïble, se n’anava de tots els que li sortien al pas i assistia amb precisió. Ho va fer a Mkhitaryan, però el xut de l’armeni va tornar a topar amb Sergio (m. 34).

Era el segon avís i al Celta li va entrar una mica la por mentre Berizzo, a la banda, animava els seus homes a seguir collant.

Però l’onze de Mourinho se sentia còmode, encara que li va faltar el més important: el gol. I el va tornar a tenir, aquest cop a les botes de Lingard, però una vegada més Sergio va desbaratar el mà a mà (m. 37). Després va arribar el descans, el millor que li podia passar a l’equip local vist el rumb que agafava el duel.

El conjunt celeste va millorar en prestacions a la represa. Aspas, molt marcat i sense metres per explotar la seva velocitat, va rematar fora de cap (m. 51) i Sisto va treure un potent xut, molt centrat, que va obligar a volar Romero (m. 58).

FALTA LETAL

Però el United va reaccionar de la mà de Rashford, que es va marcar primer una veloç galopada que va espatllar amb un mal remat (m. 62) i ho va arreglar després amb un espectacular gol de llançament de falta al qual Sergio no va poder arribar (0-1, m. 67). El Celta va quedar tocat i Lingard va tenir el 0-2 (m. 74), però el xut va sortir vorejant el pal. El Celta haurà de buscar el miracle a Anglaterra si vol arribar a la seva primera final europea i el premi de jugar la pròxima Champions.