Ronaldo, sense pietat davant l'Atlètic

Tres gols del jugador portuguès trenquen el pèssim equip de Simeone i posen el conjunt de Zidane rumb a la final de Cardiff

zentauroepp38275617 madrid  02 05 2017   deportes  futbol champi ones league  se170502231954

zentauroepp38275617 madrid 02 05 2017 deportes futbol champi ones league se170502231954 / JOSE LUIS ROCA

4
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Una altra nit magistral de Cristiano Ronaldo, autor dels tres gols del seu equip (3-0), posa el Madrid rumb a la final de Cardiff en un partit en què només va comparèixer l’equip de Zidane, que va passar per sobre del pitjor Atlètic en molt temps. Els de Simeone amb prou feines es van sostenir a la primera meitat i quan van voler reaccionar amb Griezmann, Torres i Correa, els va caure la resta de la tempesta amb dos gols més de Cristiano.

 

  El vuitè derbi europeu entre Madrid i Atlètic sembla que s’encamina a no canviar l’estadística que parla d’un ple del Madrid, que afrontarà el xoc de tornada de dimecres que ve al Vicente Calderón amb moltes garanties de tornar a entrar en una final per segon any consecutiu. Lluny d’impedir-ho, l’Atlètic va tornar a viure un altre malson, aquesta vegada en mode semifinal. Ningú esperava un resposta tan pàl·lida d’un equip irreconeixible que es va veure àmpliament superat a la primera meitat i sentenciat a la segona.

EL COMPLEX EUROPEU

No se sap si va ser l’efecte de sentir la música de la Champions o veure que al costat hi havia el seu botxí en les últimes tres edicions, però el cas és que l’Atlètic va començar a destil·lar el profund complex europeu davant d’un rival que va tornar a trobar el millor Ronaldo, que no va tenir pietat de l’equip blanc-i-vermell.

   

 El grup de Zidane va deixar enrere els dubtes de la Lliga per controlar els temps i marcar el que havia de ser el xoc a la primera meitat. Com si pensés que no hi ha partit de tornada, tal com va demanar Zidane als seus jugadors, el Madrid va tenir la pilota i la pausa, mentre que l’Atlètic va respirar més ansietat que intensitat sense donar sentit al seu joc en cap moment. 

TÍMIDA PRESSIÓ

La tímida pressió inicial dels de Simeone va respondre més a un posat que a una estratègia planificada per anar a buscar el Madrid i fer-li mal en la sortida de la pilota. Modric i Isco amb prou feines  tenien impediments per controlar el centre del camp, la sala de màquines on Casemiro i Kroos exerceixen d’apagafocs per connectar amb els del davant. Amb aquestes qualitats no va trobar resposta l’equip de Simeone, més pendent d’allunyar pilotes de la seva àrea que d’ensenyar les dents.

    

Sí que les va ensenyar el Madrid, que no va trigar a posar a treballar el meta Oblak. Ho va fer en un xut de Carvajal que va rebutjar el meta eslovè i que va aprofitar Benzema per disparar a prop del pal. Més encertat va estar Cristiano, el jugador que va marcar les diferències i que va tornar a imposar la dictadura de la seva qualitat. L’activitat del portuguès va acabar posant en un seriós problema l’Atlètic, incapaç de frenar-lo. Cristiano no va trigar a anar a la seva cita amb el gol amb un cop de cap a un centre de Casemiro (m. 10).

UNA PÈSSIMA ENTREGA

El gol no va despertar l’equip de Simeone, que va quedar a mercè del Madrid, molt còmode amb la pilota i capaç de reduir  els recursos de jugadors com Koke, Gabi Carrasco, que ambg prou feines es deixaven veure en la pitjor entrega en aquesta Champions. Va tenir sort l’Atlètic d’aguantar fins al descans amb només un gol en contra. Ho va fer gràcies a Oblak, que va treure una mà prodigiosa a un cop de cap de Varane. Un minut després va arribar l’única ocasió en un mà a mà de Gameiro amb Navas, que va treure la pilota al francès.

Notícies relacionades

   

 Ni els desesperats intents blanc-i-vermells per fer pujar línies van frenar l’ímpetu del Madrid, que va esperar que Isco deixés el seu lloc a Asensio per aparcar els seus problemes i tornar a la càrrega, ara amb Nacho al camp per la lesió de Carvajal. La tímida reacció visitant va morir a les botes de Cristiano. El portuguès va aprofitar un error de Filipe per tornar a batre Oblak (m. 73). Aquest gol va acabar per destruir l’Atlètic. Per si el càstig no era suficient, Ronaldo va tancar la seva gran nit amb el seu tercer gol davant d’un rival més infidel que mai al seu estil. Una passada enrere de Lucas Vázquez la va rematar Cristiano per treure el bitllet per a Cardiff. Era el gol 21 del portuguès en 28 derbis i una altra nit que Oblak tornarà a somiar amb el portuguès. 

Reial Madrid, 3; Atlètic, 0