EL DERBI DE CORNELLÀ

Bufetada amb 'mister' Chen

El propietari de l'Espanyol va assistir a la llotja a la dolorosa derrota del seu equip en la millor entrada de la temporada a Cornellà

rpaniagua38237589 cornella el prat     29 04 2017       deportes     mister ch170429233749

rpaniagua38237589 cornella el prat 29 04 2017 deportes mister ch170429233749

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quique Sánchez Flores tenia un feeling especial amb aquest derbi. Sabia perfectament que l’Espanyol no guanyava a casa del Barça des del 2007 i veia més a prop que mai la possibilitat de clavar un ensurt a l’equip del seu enemic Luis Enrique. El desenllaç va deixar tocat el tècnic periquito. El seu equip va donar la cara, però va acabar emportant-se una altra bufetada amb un espectador especial a la grada: el cap Chen Yansheng.

    Era un derbi molt esperat pels periquitos, que no es jugaven gran cosa a la classificació però somiaven amb el seu primer triomf a Cornellà contra el Barça. A la grada, a més, hi havia un home transcendental en la història del club. Míster Chen va viure el seu primer derbi a la llotja com a president de l’Espanyol, un club en què va desembarcar el gener del 2016 per acabar amb les penúries i abanderar un projecte ambiciós que té molt bona pinta.

    Pot ser que l’Espanyol no torni a ser mai més un equip vinculat amb el patiment, amb aquelles posicions angoixants que no es mereix un club amb 28.000 socis. L’artífex és l’amo de Rastar Group, que és a Barcelona des del 21 d’abril. La setmana que ve tornarà al seu país, però abans va voler assistir al seu primer derbi com a propietari de l’entitat. L’any passat va ser talismà en el 0-0 obtingut per l’equip de Constantin Galca, però llavors encara no s’havia oficialitzat el traspàs de poders. Aquell 2 de gener del 2016 es va ubicar en una de les llotges de Dani Sánchez Llibre,  amb una bufanda blanc-i-blava. Ahir ja va presidir de veritat, a costat de Josep Maria Bartomeu, amb qui va dinar en la trobada de directives al Reial Club de Tennis Barcelona.

    Cornellà va tornar a ser una caldera i el dirigent xinès va poder disfrutar de l’ambient de les grans cites que s’hauria de viure més sovint a l’estadi. Les sensacions ja van ser bones la jornada anterior a casa contra l’Atlètic i contra el Barça els periquitos no van defraudar. L’entrada (31.708 espectadors) va superar a la del derbi de la temporada passada (28.975) i suposa el millor registre del curs davant del duel a Cornellà contra el Madrid (30.153). Falta més continuïtat la resta de partits de la Lliga, en què ben just s’arriba a 20.000 espectadors.

Ràbia al vestidor

Aquesta festa periquita que tots els jugadors havien demanat no es va poder prolongar amb el resultat. Dos regals van enfonsar l’Espanyol. «Ha sigut dolorós, ho lamentem, diem als aficionats que esperem que no torni a passar. Això és futbol. L’accident i l’error hi són», va resumir Quique, orgullós de «reduir» les estrelles culers. El porter Diego López va coincidir amb el seu tècnic: «Els hem tingut aquí. Ens sap greu per la nostra afició, que ha omplert el camp. Hem estat a prop de fer una cosa grossa».

Notícies relacionades

    El vestidor va marxar de Cornellà amb una sensació de «ràbia», com va apuntar David López, un dels pesos pesants de l’equip. «Estem dolguts. Hem sigut capaços de frenar sense escrúpols els seus jugadors, però el primer gol de Suárez ens ha fet molt mal. És un pal per a la nostra afició, però estem en el bon camí», va valorar el central, que va destacar l’ambició del projecte periquito. «Convidem la nostra gent a continuar creient i somiant. Això va de debò».

    Míster Chen ja va ser el desembre passat a Barcelona per presidir la junta d’accionistes. Llavors va posar «un sis» a la seva tasca. Va tornar a la Xina just abans del derbi de la primera volta. Aquesta vegada no se l’ha perdut. La derrota és una bufetada, però Chen és optimista. Com Quique, satisfet amb el global de la temporada. Els objectius mínims s’han complert. El club ha passat del desert a una base per somiar, però continua sense guanyar el Barça.