El poder dels diners

Al-Thani, president del Màlaga, comparteix les seves dues passions, el futbol i els cavalls, amb negocis multimilionaris

undefined20113527 dep154  m laga  29 04 2012   el presidente del m laga c f  e170427135826

undefined20113527 dep154 m laga 29 04 2012 el presidente del m laga c f e170427135826 / MALAGA CF - VALENCIA CF

2
Es llegeix en minuts

Des que va arribar a Màlaga, club que va comprar el 2010 per 30 milions d’euros, Abdul·là bin Nasser al-Thani (Doha, 29-9-1969) ha passejat el poder que atorga tenir una fortuna pròxima als 20.000 milions d’euros. A la seva afició al futbol s’hi suma la passió pels cavalls, amb una quadra al mig del desert amb més de 100 pura sangs. Hi uneix la seva longevitat al capdavant del club malagueny, amb set anys a l’entitat, rècord en la seva història.

Es diu que quan va arribar a Màlaga, a l’aparcament del club hi havia un luxós cotxe tapat amb una lona, que van denominar 'el cotxe de Batman'. I Batman era Al-Thani. Membre de la família reial de Qatar, el xeic va rendibilitzar els seus estudis de gestió i administració d’empreses i Dret a Egipte fins a formar el grup NAS, amb 3.000 empleats. Hotels, centres comercials, empreses de telefonia, concessionaris de cotxes. Tot el que tocava ho convertia en or.

"No hi ha justícia ni respecte en aquest país", va afirmar  "No hi ha justícia ni respecte en aquest país", va afirmar Al-Thani quan la policia no li va permetre l'accés a La Rosaleda

Tots aquests progressos en el terreny personal li conferien una espècie de divinitat sobretot el que l’envoltava i no dubtava a enfrontar-se a qui fos esgrimint el poder del seu talonari. No fa gaire, la policia no li va permetre l’accés a La Rosaleda, segons sembla per un motiu de seguretat, i el xeic va muntar en còlera. «No hi ha justícia ni respecte en aquest país. Un dels policies ha picat el vidre del meu cotxe sense cap raó. Vull els meus drets davant la policia», escrivia al seu Twitter el propietari del Màlaga.

Al-Thani hauria pogut comprar el Liverpool abans del seu desembarcament al club andalús, però va conèixer Fernando Sanz, expresident del Màlaga a través d’un empresari, i va canviar de rumb cap a la Costa del Sol. Va invertir 137 milions a l’entitat. Va fer fitxatges que van donar el seu fruit i va jugar la Champions del 2012.

El seu gran objectiu era un negoci en un port de Marbella,  que finalment es va frustrar

Notícies relacionades

Un any després, amb Pellegrini a la banqueta, es va quedar a les portes de les semifinals al caure a quarts contra el Dortmund en un cruel tram final de partit. Posteriorment, va iniciar la venda de jugadors enmig de les denúncies d’alguns futbolistes per no cobrar.

Al-Thani va frenar en sec la seva inversió al Màlaga al comprovar que el seu gran objectiu, l’ampliació del port de La Bajadilla a Marbella, no va veure la llum. 

Temes:

Màlaga CF