Un partit de suspensió a Sergio Ramos per la seva entrada a Messi

El Comitè de Competició no atén les al·legacions del Madrid, que pretenia demostrar que el central blanc no va provocar la caiguda de l'estrella blaugrana

rpaniagua38165028 real madrid s sergio ramos is shown the red card by the refe170425190522

rpaniagua38165028 real madrid s sergio ramos is shown the red card by the refe170425190522 / Daniel Ochoa de Olza

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha sancionat aquest dimarts Sergio Ramos amb un partit de suspensió per la seva violenta entrada a Messi durant el clàssic de diumenge passat, per la qual va veure la targeta vermella directa. L'òrgan disciplinari de la federació no ha atès les al·legacions del club blanc, que defensava que el jugador del Madrid ni tan sols va provocar la caiguda del blaugrana.

Ramos ha sigut castigat en aplicació en el seu grau mínim de l'article 123.1 del Codi Disciplinari federatiu, que estableix una suspensió d'un a tres partits o per temps de fins a un mes "per produir-se de manera violenta amb ocasió del joc o com a conseqüència directa d'alguna jugada, sempre que l'acció no origini risc". El col·legiat Hernández Hernández va reflectir en l'acta que el capità blanc va ser expulsat "per fer caure un contrari amb ús de força excessiva en la disputa de la pilota" i no va fer cap menció al que va passar quan abandonava el camp, en què es va dirigir a Piqué per dir-li "parla ara, parla ara" al mateix temps que aplaudia i assenyalava cap a la llotja. Per això, Competició no ha entrat a valorar l'actitud de Ramos després de la seva expulsió.

PROVA VIDEOGRÀFICA

Notícies relacionades

La prova videogràfica aportada pel Madrid com a complement de les seves al·legacions no demostra, segons el comitè, que l'àrbitre s'equivoqués. El club blanc pretenia demostrar que Ramos no va provocar la caiguda de Messi i que fins i tot va evitar fer-li mal al recollir la cama dreta per no donar-li un cop quan va caure, però ha sigut rebutjat de ple per Competició.

"De l'examen de les imatges aportades pel Reial Madrid es desprèn una acció compatible amb la descripció dels fets que es conté a l'acta arbitral, perquè el jugador D. Sergio Ramos acaba fent caure antireglamentàriament l'adversari. En aquest sentit, no es poden acollir les al·legacions del recurrent en què manifestava que no el fa caure a terra, ja que no només s'aprecia el contacte del braç del jugador expulsat amb la cama de l'adversari, sinó que, a efectes dialèctics, la violenta acció resulta en si mateixa susceptible de provocar indirectament la caiguda del jugador contrari, al tractar aquest últim d'evitar amb el seu forçat salt evasiu les conseqüències lesives que es podrien haver derivat del violent xoc", explica el comitè en la seva resolució.