Pànic al Bernabéu

Huracà de crítiques a Zidane per treure Bale i no controlar l'equip blanc en els instants finals

undefined38164851 gra477  madrid  23 04 2017   el defensa del fc barcelona  se170424174902

undefined38164851 gra477 madrid 23 04 2017 el defensa del fc barcelona se170424174902 / Kiko Huesca

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Messi va sembrar el pànic al Bernabéu, on no deixen de buscar culpables pel que va passar en el partit del qual el Madrid podia haver sortit pràcticament campió de Lliga, segons es pensaven la immensa majoria dels madridistes abans del xoc. Les conseqüències del desenllaç del clàssic començaran a mesurar-se dimecres en el matx que l'equip blanc ha de disputar a Riazor contra el Deportivo, que ja es va imposar al seu estadi al Barcelona el mes passat.

Un xoc a què el conjunt madridista arribarà sacsejat per l'huracà de crítiques, sobretot internes, que s'ha desfermat sobre Zinedine Zidane com a primer responsable, sobretot per haver pres la temerària decisió de donar via lliure a la reaparició de Bale quan no estava en condicions i no haver controlat els impulsos suïcides dels jugadors blancs en el temps afegit, cosa que va acabar per posar en safata el contraatac final que va acabar amb l'estocada de Messi.

RECURS PER RAMOS

Al marge del mal lloc en què va tornar a quedar Cristiano Ronaldo en comparació amb l'astre argentí del Barcelona, els principals assenyalats són Ramos i Marcelo. Més que penedir-se per l'entrada que li va costar l'expulsió, com va avançar Piqué que faria quan arribés a casa, s'hauria d'escandalitzar per una acció tan fora de lloc que va deixar el seu equip amb deu i la defensa encara més en quadro. No ha fet, que se sàpiga, ni una cosa ni l'altra, a part de reiterar que l'expulsió era excessiva.

És el que també pensen els serveis jurídics del club blanc, que tenen la intenció de presentar avui mateix un recurs perquè la targeta vermella es quedi en groga a l'entendre que Ramos no té cap intenció de fer mal a Messi i ni tan sols el toca, com s'evidencia en les imatges, en què es percep fins i tot que el jugador madridista recull la cama dreta per no impactar contra l'argentí.

No hi ha cap possibilitat que el Comitè de Competició atengui aquest recurs, com tampoc que hi entri d'ofici per considerar com a desconsideració l'actitud posterior del central del Madrid per ampliar-li el partit de suspensió que li caurà aquest dimarts. "Competició hauria de prendre'n nota, és una acció molt semblant a la de Neymar", va dir el director esportiu del Barça, Robert Fernández, després del partit, mentre el jugador insistia que els seus aplaudiments no anaven dirigits a cap dels integrants de l'equip arbitral.

Notícies relacionades

Zidane pot recórrer a Varane, amb tots els riscos que també comporta la reaparició prematura del central francès. Només acumula dues sessions preparatòries completes després de recuperar-se de l'última lesió, un trencament de grau dos al bíceps femoral de la cama esquerra.

RETRETS A MARCELO

También està disponible Marcelo, encara que el lateral brasiler no tingui el millor moment anímic després de les garrotades que li han caigut per no parar Sergi Roberto en la jugada decisiva del clàssic. Les crítiques més àcides les va tenir al mateix vestidor, on segons sembla que el van cosir a retrets. Tants, que gairebé no va caldre preguntar-li perquè carregués amb tota la responsabilitat. "Jo assumeixo tota la culpa. Potser si hagués parat Sergi Roberto en aquella contra no ens haurien fet el gol", es va lamentar. Una verdadera pena. Tot el partit intentant caçar Messi i en l'últim instant apareix fora de control per rematar per culpa de la permissivitat de Marcelo, que sobre el mateix camp va fer Ronaldo de polleguera. "Hauries d'haver fet falta", li va cridar fora de si el portuguès.