L'Espanyol cau al parany de l'Atlètic (0-1)

Un gol de Griezmann corona els matalassers després d'una hora de domini blanc-i-blau

zentauroepp38148837 soccer football   espanyol v atletico madrid   spanish la li170422234545

zentauroepp38148837 soccer football espanyol v atletico madrid spanish la li170422234545 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol va caure al parany de l’Atlètic (0-1). Un gol de Griezmann va castigar ahir l’equip blanc-i-blau, que després de dominar durant una hora de joc, tot i que sense crear ocasions clares, va veure com el conjunt de Simeone feia un pas endavant en el moment just per, aprofitant un rebot i una badada defensiva, emportar-se’n tres punts que tenien color blanc-i-blau. La decisiva setmana periquita, que seguirà dimarts amb la visita a Gijón i culminarà dissabte amb el derbi a Cornellà, comença amb un seriós revés de cara a les aspiracions de ser a Europa la temporada que ve.

    A l’Atlètic tant li fa veure’s dominat mentre Oblak no pateixi. Ho sap tothom, també Quique Sánchez Flores, que al llarg del curs ha tret rèdits d’aquesta filosofia (a la prèvia, sense anar més lluny, va reconèixer la similitud d’estils entre els dos bàndols). Però una cosa és saber-ho i una altra és poder-ho evitar. 

MANS DE SAÚL / L’Espanyol s’hauria pogut avançar als 4 minuts després d’una gran jugada de Gerard Moreno, que va arribar per l’esquerra fins a la línia de fons i va cedir enrere a Jurado, que va rematar picat, però massa alt. Poc després, l’estadi va reclamar penal per unes mans clares de Saúl que l’àrbitre va considerar no mereixedores de càstig (m. 7).

    L’Espanyol dominava, malgrat l’ensurt d’unes inusuals mans toves de Diego López a un xut de Carrasco. Simeone va ordenar a Koke sumar-se pel centre al doble pivot i així va semblar que agafava les regnes del partit durant un tram, però els blanc-i-blaus es van refer aviat i van acabar firmant potser els millors minuts de la temporada a casa. Aarón i Javi López se sumaven a l’atac sovint, Gerard creava el caos i Caicedo, encara que molt lluny de l’àrea, semblava entonat. Amb facilitat, en no gaires tocs, l’Espanyol rondava l’àrea atlètica. Oblak, això sí, no arribava a intervenir. El pla del Cholo seguia sent vàlid.

GAMEIRO AVISA / Simeone va retirar un desafortunat Torres al descans per enfortir el centre del camp amb Tho-mas, sense que el guió canviés immediatament. Piatti va tenir una bona ocasió en una volea (m. 56), però el seu xut va ser horrible. Un córner rematat fora per Godín (m. 61) va despertar l’Atlètic.

    L’Espanyol va acusar l’entrada de Gameiro. Diego López va haver de treure-li un xut a boca de canó (m. 71) que va ser el preludi del gol de Griezmann. Al petit francès li va arribar la pilota després d’un rebot estant sol al segon pal, i va mostrar la seva qualitat al disparar de primeres enganxat al pal curt (m. 73).

Notícies relacionades

    A l’Espanyol se li escapava Europa. Gerard va rematar fora en un córner (m. 79) poc després d’entrar Bap-

tistao, a qui Oblak va tapar amb encert en un mà a mà (m. 75). El brasiler va somiar ser novament l’heroi, com a Leganés, però en un últim contraatac es va encegar amb la pilota i va optar per un xut llunyà que no va donar problemes a Oblak.