Campió insaciable

El barça d'handbol afronta amb ambició el partit contra el Kiel a la Champions després d'alçar la seva setena Lliga Asobal consecutiva

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Set títols de Lliga consecutius, una ratxa de 117 partits guanyats (151 si comptem totes les competicions a Espanya). Ens hem de remuntar al maig del 2013 per trobar l'última derrota. Els rècords no paren d'acumular-se per al Barça d'handbol, el campió insaciable, que ara gira els ulls cap a la Champions, disposat a completar un altre any per emmarcar. Cinc dies després de coronar-se a l'Asobal, els blaugranes afronten aquest diumenge l'anada de l'aparellament dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Kiel, l'última barrera que s'alça en el seu camí cap a la final four, i el seu botxí europeu l'última temporada.

«El Kiel és un grandíssim equip. Potser compta amb la millor plantilla de la competició després del PSG. Però nosaltres sortirem a guanyar. Tenim moltes ganes d'arribar a la final four. Aquest equip té molta gana».

Aquest és el plantejament de David Barrufet, el mànager esportiu de l'handbol blaugrana des de fa dues temporades. Però també podria ser el discurs de Xavi Pascual i dels 18 jugadors que formen la plantilla, imbuïts de l'ambiciosa filosofia de la secció.

«El que està fent aquest equip és molt gran», explica orgullós Barrufet, més enllà que la baixada de nivell competitiu a la Lliga faciliti el domini aclaparador per part dels barcelonistes. «Ho sabrem el dia que perdem».

A més a més, no hi ha ningú més adequat per revelar els secrets del Barça que Barrufet, una de les referències del dream team que va construir Valero Rivera i que va aixecar cinc Copes d'Europa consecutives, germen del llegat que manté el caràcter guanyador de l'equip. «Aquest gen competitiu ve de temps enrere», admet. «Aquest és un vestidor en el qual sempre s'ha demanat que t'esforcis al màxim, que t'hi deixis la pell. Al final pots guanyar o perdre perquè jugues contra rivals molt bons. Però l'ànima competitiva, la mentalitat guanyadora, és la que fa que hàgim aconseguit aquesta ratxa guanyadora tan bona».

Les altres claus s'expliquen a través de la feina del tècnic Xavi Pascual i del lideratge que exerceixen en el vestidor jugadors com Raúl Entrerríos, Víctor Tomàs i Viran Morros. «Pascual manté l'equip concentrat. La confiança del vestidor en ell és màxima, cosa que es triga molt a aconseguir», revela Barrufet. «I l'ambient és excepcional i això es nota. No és casual. Hi ha un nucli dur que ajuda a fer que sigui així i ara mateix l'equip funciona com una família», remarca.

Tot explica la bona marxa del Barça, sobretot a Europa, en una temporada que s'intuïa de transició, amb l'arribada de sis cares noves (Mem, Andersson, N'Guessan, Rivera, Saubich, Ristovski) i en què els blaugranes han sortit enfortits després d'una primera fase de la Champions en la qual han acabat primers del grup de la mort, amb una sola derrota contra el màxim favorit, el PSG.

«Era un any de formació, amb canvi de joves per veterans, amb una idea de futur. Però els joves s'han adaptat fantàsticament, els veterans els han integrat i el treball de Pasquis i tot el quadro tècnic ha sigut brutal. Per això s'estan produint aquests resultats».

Notícies relacionades

En aquesta etapa de reconstrucció, Barrufet i Xavi Pascual beuen de la mateixa filosofia i defensen l'aposta pels joves, conscients que el Barça ha de competir ara amb equips amb més recursos, com el PSG (17 milions de pressupost) o el Kiel (11 milions) davant dels 8,5 del Barça, xifres en les quals també es mouen el Varda o el Kielce.

«Hem d'avançar-nos i buscar joves amb futur. No podem competir amb els pressupostos que hi ha per aquest món. Però tenim moltes més coses, com la marca Barça. Els jugadors saben que aquí estaran bé i que farem un equip competitiu per guanyar totes les competicions», sentencia Barrufet.

Temes:

Handbol