El club de golf Muirfield d'Escòcia deixa de ser masclista i admet les dones com a sòcies

Només els homes podien tenir carnet en un escenari que ha albergat l'Open britànic en 16 ocasions

golf

golf / ADRIAN DENNIS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El club de golf escocès de Muirfield, el més antic del món, ha anunciat aquest dimarts que admetrà dones, després que una votació entre els seus membres enterrés una norma rebutjada, entre altres, pel jugador nord-irlandès Rory McIlroy.

L'Honorable Companyia de Golfistes d'Edimburg (HCEG, les seves sigles en anglès), propietària del llegendari Muirfield, ha informat que el 80% dels seus socis, tots homes, van decidir en una segona volta, per 498 vots a favor i 123 en contra, obrir les portes a les dones. Aquest gir rectifica una altra consulta celebrada el maig de l'any passat, quan l'HCEG va rebutjar l'admissió de dones i va perdre les seves possibilitats de tornar a acollir l'Open britànic, segons va decidir llavors el Royal and Ancient (R&A), la màxima autoritat del golf.

L'any passat  L'any passat els socis van vetar les dones i van perdre l'organització de l'Open britànic

Després de fer-se públic el resultat d'aquesta nova votació, l'R&A ha confirmat que el famós camp de golf East Lothian de Muirfield podrà tornar a celebrar a partir del 2022 l'Open, un torneig que genera gairebé 100 milions d'euros. "Estem desitjant donar la benvinguda a les dones com a membres que disfrutaran i es beneficiaran de la gran tradició i de l'esperit d'amistat que caracteritzen aquest extraordinari club", ha declarat el capità de l'HCEG, Henry Fairweather.

CRÍTIQUES DE LA PRIMERA MINISTRA ESCOCESA

Notícies relacionades

Muirfield ha sigut la seu de l'Open britànic en 16 ocasions des de l'any 1982, l'última el 2013, amb triomf del nord-americà Phil Mickelson, i entre els seus guanyadors també hi ha McIlroy, que havia criticat obertament la seva política masclista. Fins ara, les dones només entraven en aquestes instal·lacions com a convidades, però des d'ara podran ser membres de ple dret i en igualtat de condicions amb els homes.

Altres coneguts clubs de golf britànics com el de Saint Andrews i el Royal St George's van abandonar aquesta prohibició el 2014 i el 2015, respectivament, i això va deixar Muirfield com l'únic que encara vetava l'admissió de dones com a membres. La votació de l'any passat va portar la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a implicar-se en aquesta qüestió i a criticar la posició de l'HCEG, que va qualificar d'"indefensable".