Molt mal rotllo al Camp Nou

Els aficionats xiulen contra l'equip i Messi no celebra el gol de penal que donava el triomf

zentauroepp37364862 barcelona    19 02 2017       deportes            luis enriq170219234252

zentauroepp37364862 barcelona 19 02 2017 deportes luis enriq170219234252 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Molt poc li va faltar al Camp Nou per esclatar en un partit que va començar amb l’ambient enrarit i que es va anar espessint fins a fer-se gairebé irrespirable. Especialment quan va arribar l’empat del Leganés, en què van saltar totes les alarmes. I, és clar, la mala llet acumulada de l’afició, calenta per la humiliació de París i pel que estava veient en el terreny de joc, va començar a brotar gairebé sense mur de contenció, molt esquerdat ja durant el partit perquè cada vegada que la grada d’animació cantava «Luis Enrique, Luis Enrique», l’estadi, tot i que no en la seva totalitat, hi responia amb una notable xiulada.

    Segurament no era res contra l’entrenador, perquè és el mateix que ha fet que l’equip guanyi 8 títols de 10, però sí que es rebel·lava contra les adhesions incondicionals. I els culers no estan disposats a això, i menys quan l’equip dona mostres d’una involució més que preocupant.

    Perquè el que ha de preocupar és el que es veu al camp, amb pilota i sense. Amb la pilota, l’equip està molt encallat i l’afició ja ha assenyalat algun jugador, especialment André Gomes, una aposta de l’entrenador que s’encongeix cada vegada més en cada aparició i que va ser escridassat al ser canviat. 

Gols sense celebració

També són preocupants els símptomes advertits quan no hi ha la pilota pel mig perquè no és normal que no se celebrin els gols, un fet impensable fa quatre dies. I això és el que va passar: Messi va marcar el primer i les festes van ser les justes. D’acord, sí, podia pesar el 4-0 davant el PSG i tampoc calia tornar-se boig per fer un gol al Leganés. Però més preocupant va ser el segon gol. Messi va marcar de penal i va seguir jugant capcot, absent, com si no li importés. Un detall que no deixa entreveure res de bo, és clar. I menys quan la renovació de l’argentí segueix a l’aire.

    Com tampoc es va entendre que no hi hagués cap detall per a Aleix Vidal, que es va partir el turmell a Vitòria i ja no tornarà a jugar. Es va trobar a faltar alguna samarreta amb algun missatge d’ànim, però sembla que la plantilla tampoc està per a això.

    «No entenc les xiulades a André Gomes. Xiular un jugador del teu equip no té sentit», va afirmar Luis Enrique quan li van preguntar per aquest detall. El que sí que entén és que el xiulin a ell. «Això sí que ho entenc, per a això soc l’entrenador, només faltaria. Jo accepto qualsevol crítica», va afegir el tècnic, que té els seus fans incondicionals a la grada d’animació, que van veure com els seus crits d’ànim a l’asturià eren replicats cada cop amb més contundència.

    Tampoc va entendre les esbroncades Ter Stegen, el millor amb diferència perquè va evitar la derrota. «L’important és que ens recolzin. Tots ho volem fer bé i necessitem el suport del públic, sobretot a casa. Hem d’estar units, hi guanyem i hi perdem tots», va afirmar el porter blaugrana.

Notícies relacionades

    Més precís va ser el capità en les seves explicacions: «Les xiulades no ajuden, però la gent expressa la frustració que tenim tots. A partir d’aquesta setmana, això ha de canviar», va reclamar Iniesta, que tampoc veu bé les xiulades a André Gomes: «No podem assenyalar jugadors que acaben d’arribar perquè no té sentit».

    «Hem de recuperar André», va proclamar Robert Fernández en una nit de molt mal rotllo.