Dos alpinistes catalans moren als Alps

Una de les víctimes mortals és mosso d'esquadra, vivien a Figueres i estaven practicant escalada sobre gel quan els va caure un bloc a sobre

 

 

1
Es llegeix en minuts

Dos alpinistes catalans han mort aquest dijous als Alps. Es tracta d'un mosso d’esquadra, de 39 anys, de Cistella, a l'Alt Empordà, i un veí de Figueres, de 35 anys. El policia mort també vivia a la capital empordanesa, amb la seva dona i dos fills, i estava adscrit a l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la regió Metropolitana Nord.

L'accident s'ha produït quan practicaven escalada sobre gel i els ha caigut un bloc a sobre, ha indicat a Efe el Centre de Socors de Briançon. Els serveis d'assistència han recuperat els dos cadàvers i han indicat que la mort s'ha produït per la caiguda d'un bloc de gel en un sector del municipi de La Grave, a les faldes del massís de Meije.

Segons el diari local 'Dauphiné Libéré', l'accident ha tingut lloc a primera hora de la tarda al sector de Fréaux. La identitat de les dues víctimes no ha sigut facilitada de moment. El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat les morts i ha contactat amb les famílies per iniciar els tràmits de repatriació dels cossos.

QUATRE ITALIANS MORTS

Notícies relacionades

Quatre alpinistes italians han mort també i un ha resultat ferit avui al desprendre's una part de la cascada de gel que estaven escalant a la localitat de Gressoney-Saint-Jean, a la regió italiana de Valle da Aosta, als Alps, han confirmat fonts del Socors Alpí.

Segons una primera reconstrucció, els alpinistes, tots de nacionalitat italiana, estaven escalant la cascada denominada Bonne Année quan s'ha desprès el gel, mentre que el ferit era als peus de la paret.

Temes:

França Alps