L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'última vida de Caicedo

El davanter equatorià torna a la convocatòria de l'Espanyol després de tres partits absent. El repte és recuperar l'ariet després de la seva frustrada sortida al mercat hivernal

 

  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Al camp no està demostrant res, però no hi ha dubte que Felipe Caicedo (Guayaquil, 28 anys) és un dels protagonistes de la temporada de l’Espanyol. Va estar a punt d’anar-se’n a l’estiu, però el club no va acceptar la pobra oferta de tres milions que va fer el Deportivo en la recta final del mercat.

També es va negociar la seva sortida l’últim mes de gener. Tampoc va fructificar. Els temps han canviat a l’Espanyol. No es regala a ningú. A Felipao tampoc. El club volia una cessió al Vila-real amb opció de compra obligatòria, detall que no va acceptar el submarí groc. Caicedo segueix a Cornellà. Té la seva última vida, tant per guanyar-se la confiança de Quique Sán-chez Flores com per revaloritzar-se i sortir al juny. 

En una temporada il·lusionant, amb un equip en auge i el protagonisme creixent d’un planter admirable, la situació de Caicedo s’ha convertit gairebé en l’únic punt de controvèrsia en l’entorn periquito.

"És un jugador professional, té contracte amb l'Espanyol tres anys més i crec que no hi ha cas Felipe" (Lardín)

«És un jugador professional, té contracte amb l’Espanyol tres anys més i crec que no hi ha cas Felipe. S’ha d’entrenar cada dia per arribar al cap de setmana, ser convocat pel míster i jugar. No hi ha dubtes, segur que ho entén perfectament», va assegurar Jordi Lardín, el director esportiu blanc-i-blau. 

El club va estar fins dimarts, dia del tancament de mercat, pendent de la seva sortida, però no es van complir les premisses mínimes que volia l’Espanyol. Tampoc hi va ajudar que no es pogués concretar el fitxatge de Sergio García, que no va obtenir la carta de llibertat de l’Al-Rayyan i seguirà a Qatar fins al juny.

.

"El futbol fa moltes voltes, crec que Felipe se superarà en aquesta segona volta" (Quique Sánchez Flores)

Aquest divendres, almenys, Caicedo va tornar a la convocatòria per al duel davant el Màlaga després de perdre’s els partits contra el València, el Granada i el Sevilla per un virus i algunes molèsties. Queda tota la segona volta i encara pot ser útil a l’equip. «Estem contents de la seva recuperació. Ha de sumar. Aquest és l’objectiu del grup», va dir el tècnic.

UN GOL EN 14 PARTITS

L’aportació de 'Felipao' en aquest curs resulta decebedor. Només ha marcat un gol en els 14 partits que ha disputat (12 de Lliga, només tres de titular, i dos de Copa). Es tracta del 18è jugador més utilitzat per Quique, amb només 450 minuts, molt lluny del líder de la classificació, precisament el seu principal rival pel lloc de davanter centre, Gerard Moreno, que suma 1.750 minuts, seguit per David López (1.620) i Javi Fuego (1.550).

L’entrenador encara té esperances dipositades en el jugador, amb qui va tenir un enfrontament quan es va autoexpulsar en el partit contra l’Eibar. Va veure dues grogues en tot just 10 minuts en plena reacció de l’equip periquito, que perdia 0-3 en el descans i va acabar empatant. 

«Cal esperar, el futbol fa moltes voltes. És imprevisible, no farem res d’especial. Es podien donar moltes possibilitats en el mercat d’hivern, el noi se segueix entrenant al 100%, estic segur que mirarà de superar-se a la segona volta i ho aprofitarem», va reflexionar el preparador. El punta seguirà sent suplent, però tindrà oportunitats per reivindicar-se. 

LA FITXA MÉS ALTA

La frenada en l’arribada de Sergio García, la lesió de Baptistao i el fluix rendiment d’Álvaro Vázquez poden facilitar l’entrada de Caicedo, que té la fitxa més alta de la plantilla. El davanter equatorià va prolongar el seu contracte fins al 2019 a finals del 2015 i el club va adquirir la totalitat dels seus drets a principis del 2016. 

Notícies relacionades

Com va reconèixer Quique, va venir per ser el «jugador franquícia» i se n’ha adonat que aquest Espanyol no depèn d’ell. L’aportació ofensiva recau en referents com ara Gerard Moreno i Piatti, que també ajuden en tasques defensives. Són els jugadors favorits de Quique. Solidaris, honrats i elèctrics.

Caicedo, exjugador del Basilea, el Manchester City, l’Sporting de Lisboa, el Màlaga, el Llevant, el Lokomotiv i l’Al-Jazira, ja no és l’estrella que va ser presentada com a tal el mes de juliol del 2014 a Cornellà després de jugar el Mundial del Brasil. Ara s’ha de guanyar la plaça en la seva última vida.