Polèmica per unes fotos de Romário massa prim

L'exjugador del Barça es va sotmetre a una cirurgia bariàtrica i va perdre 15 quilos

romario

romario

2
Es llegeix en minuts

L'exfutbolista brasiler Romário de Souza Farías va afirmar que "mai havia estat tan bé de salut", després de la polèmica generada arran d'unes fotografies que va divulgar per les xarxes socials, i posteriorment va retirar, en què es veia el també senador molt prim per causa d'una cirurgia bariàtrica.

"Tinc 51 anys i puc dir que no havia estat mai tan bé. Fa dos mesos, el 24 de novembre, em vaig sotmetre a una cirurgia (bariàtrica) i estic bastant saludable, independentment del que la gent digui", va afirmar Romário en una entrevista amb 'Globo'.

Romário de Souza

senador i exfutbolista

Tinc 51 anys i no havia estat mai tan bé. Em vaig sotmetre a una cirurgia bariàtrica i estic bastant saludable"

El campió del món amb la selecció brasilera el 1994 va explicar que l'objectiu de l'operació no era quedar-se "més prim", sinó controlar la diabetis tipus 2 que pateix, que va començar a descontrolar-se "en els últims cinc mesos" amb "uns pics" que no aconseguia abaixar "malgrat el tractament".

"El dia de la cirurgia (el nivell de glucosa en sang) estava variant entre 380 i 400", quan el normal és que oscil·li entre 80 i 120, va reconèixer l'exfutbolista.

REDUCCIÓ D'ESTÓMAC

Romário es va sotmetre a una cirurgia per reduir la mida de l'estómac i reubicar part dels intestins, a fi d'estimular la secreció d'insulina, un tractament de caràcter experimental i no homologat per les autoritats sanitàries que li ha fet perdre bastant pes.

"Quan em vaig sotmetre a l'operació pesava 78-79 quilos. En vaig perdre 15 en els primers 50 dies de cirurgia i en vaig guanyar un parell en els últims deu", va comentar.

El senador pel Partit Socialista Brasiler (PSB) va retirar la setmana passada del seu perfil d'Instagram una foto en un centre comercial de Rio de Janeiro que va ser bastant comentada pels usuaris, que es van estranyar amb el resultat de l'operació a què va ser sotmès.

PASSIÓ PEL PASTÍS DE LLIMONA

"Vaig pagar per la cirurgia, com altres persones van pagar. Ho vaig fer bastant conscient i bastant tranquil que el resultat seria el que finalment va ser (...) Vaig conversar molt i vaig llegir molt sobre això i avui soc un home amb més bona salut", va manifestar.

El Consell Federal de Medicina del Brasil no reconeix aquest tipus d'intervenció per tractar malalties com la diabetis i només s'hi refereix com un mètode de caràcter experimental.

Notícies relacionades

El conegut com a 'baixinho' (baixet) per 1,69 metres d'estatura, va confessar a més que, des que li va ser diagnosticada la diabetis no es va cuidar prou a causa de la seva passió per "qualsevol tipus de dolç, principalment el pastís de llimona".

"Ara seré el 'baixinho magrinho' (baixet primet)", va fer broma l'exjugador del Barcelona i del València, entre altres.