LA 19a JORNADA DE LLIGA

L'Espanyol recobra la il·lusió davant un pobre Granada (3-1)

El conjunt blanc-i-blau aconsegueix una plàcida victòria amb gols de Reyes, Piatti i el debutant Marc Navarro

/ EFE / ANDREU DALMAU

2
José María Expósito

Missió complerta. L'Espanyol ha aconseguit aquest diumenge retrobar-se amb el triomf (es resistia des de l'11 de desembre) i reconnectar amb l'afició periquita. Un fluix Granada gairebé no ha presentat oposició a un equip que, a diferència del que va passar a Mestalla, ha sortit des del principi a la recerca de la victòria i ha acabat fent un gran partit per tancar la primera volta rubricat amb tres bonics gols, l'últim d'ells del debutant Marc Navarro (3-1).

L'Espanyol no ha trigat gaire a destapar les vergonyes d'un Granada que només ha guanyat un partit aquesta temporada i que sembla condemnat al descens. José Antonio Reyes, des de la cantonada dreta de l'àrea, ha disparat col·locat amb l'esquerra i Ochoa només ha pogut fregar la pilota (m. 11).

LA PICARDIA DE PEREIRA

Sense fer gairebé res, el Granada s'ha trobat l'empat gràcies al desencert de Diego Reyes, que ha comès una ingènua falta a la frontal, i a l'enginy de Pereira, que ha disparat ras en previsió que la barrera saltés. Ho ha fet, i Diego López ha quedat venut (m. 23).

El conjunt blanc-i-blau ha trigat uns minuts a reprendre el pols al partit, una mica noquejat per un gol que no s'esperava. Però quan s'ha asserenat i ha començat a tocar, ha trobat el premi després d'una llarga jugada en què Jurado s'ha passejat per la frontal fins a trobar la passada interior per a Piatti, que ha controlat amb la dreta i ha disparat amb l'esquerra en un tres i no res. Ajustat al pal, Ochoa no ha arribat a tallar (m. 32).

EL DEBUT SOMIAT

Res, més enllà del gol de Pereira, feia pensar en una possible reacció andalusa, i menys  encara quan, a la represa, Marc Navarro ha firmat el 3-1. El dia del seu debut, provocat per les lesions de Javi López i Víctor Vázquez, el lateral dret de 21 anys (sensacional planta, 1,88 metres) ha culmimat un partit enorme amb un xut col·locat amb l'esquerra que ha entrat per l'escaire copiant i millorant l'1-0 de Reyes. És el quart jugador del planter que debuta amb Quique, després de Marc Roca, Melendo i Aarón.

A partir de llavors el partit s'ha estancat. El Granada ha intentat fer un pas endavant sense fortuna i als contraatacs de l'Espanyol els faltava el mordent de qui necessita el gol. Al final, victòria, tres punts i només dues pegues: la sonora xiulada a l'entrada de Salva Sevilla, a qui la grada responsabilitza de la derrota de Mestalla, i la fluixa assistència (15.184 espectadors). La més baixa de la temporada, per segona jornada consecutiva.

Espanyol, 3 - Granada, 1

Estadi: RCD Stadium (15.184 espectadors).Incidències: S'ha guardat un minut de silenci en memòria de Maria Bosch.