MOTOR

El Dakar prepara un recorregut que creui tot Sud-amèrica

"Vull un ral·li que uneixi l'Argentina, Xile, el Perú, l'Equador i Colòmbia", explica Lavigne

jmexposito36787106 topshot   ktm s argentine biker jose julian kozac arrives at170108195132

jmexposito36787106 topshot ktm s argentine biker jose julian kozac arrives at170108195132 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

El director del Dakar, el francès Etienne Lavigne, va aprofitar la jornada de descans d’ahir, a La Paz (Bolívia), per expressar públicament el seu somni: un immens Dakar que travessi l’Argentina, Xile, el Perú, l’Equador i Colòmbia, que es diria, és clar, Dakar Pacífic.

«El meu somni és organitzar un dia, si tinc la sort de poder fer-ho, un recorregut que travessi aquest meravellós continent de sud a nord. Ho tenim gairebé tot a punt sobre el paper. La idea és sortir de Xile o de Buenos Aires i pujar fins a Cartagena, a Colòmbia», va dir Lavigne durant una roda de premsa.

  EFE / DAVID FERNÁNDEZ

  Marc Coma i Etienne Lavigne.

«Imagino una carrera gegant, immensa, un ral·li que uneixi l’Argentina, Xile, el Perú, l’Equador i Colòmbia. És el meu desig més íntim. És un recorregut increïble i fantàstic. En diríem Dakar Pacífic», va insistir Lavigne. «El Dakar no és només un esdeveniment esportiu, sinó també social i cultural en cada país, tal com va dir, en la primera jornada d’aquest Dakar, el president Evo Morales», va afegir el francès des del campament de La Paz.

EXPLICAR HISTÒRIES

Tot i això, Lavigne va explicar que el motiu de la seva idea no és, simplement, tenir tants països com pugui al mapa del futur Dakar, sinó «explicar cada any una història diferent amb coses noves per descobrir i amb pobles nous, aquesta és la nostra intenció».

El director del Dakar va sostenir que encara estan abocats totalment a aquesta edició, però que, una vegada finalitzi, estaran «oberts a totes les propostes de països» que vulguin rebre la carrera. «Hi ha futur per al Dakar al continent, tant al Perú com a Xile com en altres països», va assegurar.

Notícies relacionades

Pel que fa al recorregut d’aquest any, Lavigne va dir que és «molt intens i molt dur» perquè hi ha hagut gairebé una setmana sencera a gran altura. «Estem trobant les condicions que havíem previst, no estem sorpresos. El Dakar és i serà una carrera dura, molt dura. Si els pilots estan satisfets, jo estic satisfet i fins ara els agrada el que està passant», va explicar.

CONDICIONS MOLT DURES

Lavigne va justificar la decisió de suspendre l’etapa de dissabte passat, que unia Oruro amb La Paz, perquè era «impossible» preparar la cronometrada per la tremenda tempesta que va afectar la zona. «Només cal dir que 21 competidors dintre de l’especial van dormir aquella nit, a 4.000 metres d’altura, a l’interior dels seus vehicles. Va ser molt dur».

Peugeot domina en cotxes