Les presses de Cristiano Ronaldo

A l'estrella portuguesa no se la va veure gaire còmoda en l'oferiment de la seva quarta Pilota d'Or a l'afició blanca

undefined36789557 topshot   real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo170107163144

undefined36789557 topshot real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo170107163144 / GERARD JULIEN

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

No se sap si tenia pressa per començar el seu camí el 2017, però el cas és que a Cristiano Ronaldo se’l va veure una mica incòmode quan va presentar la seva quarta Pilota d’Or a l’afició madridista. Poc acostumat a compartir els seus premis individuals, el jugador portuguès va voler tancar l’acte com més aviat millor.

I això que a la gespa del Santiago Bernabéu hi van desfilar personatges tan rellevants com Raymond Kopa, Michael Owen, Luís Figo, Ronaldo Nazário i Zidane. Tots amb l’etiqueta d’haver guanyat el guardó que Cristiano ha aconseguit en quatre ocasions. També Cannavaro i Kaká van enviar un missatge a l’astre portuguès –«Ets un crac, un fenomen i un exemple per a tots»–.

«Els que estàvem al seu costat no en tenim quatre, sinó que en tenim una o dues. Me n’alegro per Cristiano perquè és un premi molt merescut. Sempre és una mica estrany fer això abans d’un partit, però al final ha sortit bé», va afirmar Zidane.

Haver igualat el rècord de 39 partits sense perdre ha fet que alguns comparessin aquest equip amb el dels galàctics, cosa que va rebutjar el tècnic francès, que va intentar frenar l’eufòria d’una afició que pensa en el triplet i això que només estem al gener. «No m’agrada comparar. El nostre equip era molt bo i avui és igual. El Madrid ha tingut sempre els millors, però ho hem de demostrar i ho estem fent», va afegir Zidane.

ROTACIONS

Notícies relacionades

El míster va comparar la plantilla de la seva època com a jugador del Madrid, on va assegurar que era diferent «perquè érem 13 jugadors. Ara puc fer rotacions perquè tots se senten importants. El nostre equip era molt bo i avui és el mateix. El Madrid sempre ha tingut jugadors impressionants», va apuntar el tècnic francès. Tampoc va deixar passar per alt el rècord de 39 partits sense perdre. «És el nostre millor moment des que soc entrenador. Estem contents amb la ratxa, que és conseqüència del treball ben fet. Aquest és el camí i anem per tots els partits i ho estem fent», va destacar.

HOMENATGE A MARCELO

L’altre jugador que va rebre un homenatge per part del públic va ser Marcelo. El lateral brasiler va arribar amb 18 anys procedent del Fluminenses al club blanc –va estar molt a prop d’anar cedit a l’Espanyol–, on ha complert 10 anys com a jugador del Madrid després del debut contra el Deportivo a Riazor. En aquests dos lustres ha disputat 382 partits oficials i s’ha convertit en el tercer estranger en la història del club blanc amb més partits, tan sols superat pel seu compatriota i també lateral esquerre Roberto Carlos, que en va comptabilitzar 527 entre el 1996 i el 2007, i l’hispenoargentí Alfredo Di Stéfano, que en va disputar 396 entre el 1953 i el 1964. «Intentaré a poc a poc anar sumant més partits, però crec que Roberto Carlos és el millor de la història», va apuntar Marcelo, que va ser aclamat pel públic quan va deixar el lloc a Coentrão. Marcelo és el segon capità del Madrid.