La neu arriba a Baqueira en camions i helicòpters

La falta de precipitacions obliga l'estació aranesa a l'enginy perquè es pugui esquiar a les cotes baixes

 

  / INFOBAQUEIRA

1
Es llegeix en minuts

L'esport de l'esquí no és afortunat aquesta temporada per la falta de precipitacions a Europa, que no només afecta els Pirineus sinó també els Alps. I, en alguns casos, com està passant a l'estació aranesa de Baqueira-Beret, s'ha d'apostar per l'enginy perquè la neu arribi a les cotes baixes i els esquiadors puguin accedir als enllaços, sobretot als telecadires, sense gaire problemes.

La imatge de camions transportant neu en sacs ja s'ha fet habitual a les carreteres araneses. En un punt determinat, un helicòpter recull els sacs, prèviament plens amb neu dels vessants, i com si es tractés d'una precipitació, la neu cau en punts determinats de les pistes. L'operació es va portar a terme fa tres setmanes, segons ha informat la mateixa estació, que assegura que la mesura es va adoptar com a solució d'urgència davant la "inversió tèrmica" que s'estava produint aquells dies, just abans de la campanya de Nadal.

Notícies relacionades

Un portaveu de Baqueira Beret ha expressat a aquest diari el seu malestar per la difusió d'unes imatges que, segons ha dit, condueixen a engany i que s'han divulgat a través d'un compte d'Instagram que no té res a veure amb l'empresa que gestiona l'estació aranesa. "Des de ja fa dies, quan per fi van començar a caure les temperatures nocturnes, la neu s'està produint amb normalitat mitjançant canons innovadors", ha subratllat el portaveu, que assegura que aquest cap de setmana hi haurà 84 quilòmetres esquiables a Baqueira.

La falta de neu afecta altres estacions catalanes, però a Àustria, Suïssa i Alemanya també estan tenint el mateix problema.