CAMPIONAT MUNDIAL D'ESCACS

Magnus Carlsen reté el títol davant Serguei Kariakin

El noruec ha derrotat el rus en la tercera i quarta partides de desempat

los-ajedrecistas-magnus-carlsen-izquierda-y-el-ruso-sergey-karjakin

los-ajedrecistas-magnus-carlsen-izquierda-y-el-ruso-sergey-karjakin

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El noruec Magnus Carlsen va retenir ahir el títol mundial d’escacs al superar l’aspirant, el rus Serguei Kariakin, en la tercera i quarta partides de desempat del Campionat Mundial celebrat a Nova York.

Després de dos dramàtics empats en les dues primeres partides del dia, Carlsen, que ahir feia 26 anys, semblava en desavantatge psicològic però va mantenir la sang freda i en el tercer joc va capgirar a una posició lleugerament en contra seva i es va imposar en 38 moviments d’una obertura Ruy López. 

Notícies relacionades

En la quarta partida Kariakin va buscar complicar la posició en una obertura siciliana, Magnus va tornar a controlar el temps de manera estupenda, va pressionar el rus i el va rematar amb un sacrifici de dama per fer-li mat i fer rendir el seu rival.

Els dos grans mestres havien acabat dilluns empatats a 6 punts les 12 partides del seu enfrontament novaiorquès pel campionat mundial. El desempat es va jugar ahir en quatre partides semiràpides, en què cada jugador disposava de 25 minuts per a tot el joc, amb 10 segons d’afegiment després de cada moviment. 

Temes:

Escacs