La policia britànica xifra en 350 les víctimes per pedofília

Ja s'han rebut més de 800 trucades a un telèfon habilitat per denunciar els abusos a futbolistes menors

 

 

3
Es llegeix en minuts

Les víctimes per pedofília en el futbol anglès s'eleven a 350 persones, segons ha afirmat aquest dijous a Londres un portaveu de la policia britànica, en declaracions recollides per France Presse. "Estem treballant conjuntament amb la Federació Anglesa de Futbol. Sabem que el nombre de víctimes va creixent i que, evidentment, es tracta d'una xifra important. Intentem coordinar-nos tan bé com podem", ha assegurat el portaveu policial Simon Bailey, que ha subratllat que el nombre de joves futbolistes que havien sofert abusos o violacions creix cada dia. Tampoc ha volgut precisar quan va començar l'escàndol que afecta el futbol anglès.

La policia ha habilitat un telèfon perquè les presumptes víctimes puguin comunicar el seu cas i en menys d'una setmana ja s'han rebut més de 800 trucades, concretament 860, segons fonts policials. La línia funciona les 24 hores i està gestionada per la Societat Nacional per a la Prevenció de la Crueltat en els Nens (NSPCC) i la federació anglesa. 

El nombre de trucades  supera les rebudes pel cas de Jimmy Savile, expresentador de la BBC

GRAN NOMBRE DE TRUCADES

Segons l'organització, es tracta d'un nombre tres vegades superior al nombre de trucades que es van rebre en els primers tres dies que es va destapar el cas de Jimmy Savile, l'escàndol de pederàstia més gran al Regne Unit. El ja desaparegut presentador de la BBC va abusar de més de 200 nens i adults durant més de mig segle.

"Hi ha hagut un increment impressionant en el nombre de trucades, i això revela fins a un punt preocupant els nivells d'abús sexual que hi ha hagut en l'esport", ha indicat Peter Wanless, director executiu de la NSPCC. "La quantitat de futbolistes que s'han armat de valor per parlar de les seves dures experiències ha captat l'atenció de tot el país", ha afegit.

Wanless ha deixat clar que qualsevol jugador o exjugador que es vulgui posar en contacte amb la NSPCC ho pot fer "amb confiança, sabent que serà sempre escoltat i recolzat".

L'ÚLTIM CAS

L'últim exjugador que ha revelat que el seu entrenador va abusar sexualment d'ell ha sigut David Eatock, de 40 anys, ex del Newcastle United. Eatock va assenyalar George Ormond, el seu tècnic quan jugava en les categories inferiors del conjunt del nord-est d'Anglaterra, que en el passat ja va complir una condemna de sis anys de presó després de ser declarat culpable de cometre diverses agressions sexuals a menors.

El jugador anglès va arribar al Newcastle el 1995, amb 18 anys, per jugar en l'equip reserva, però una inoportuna lesió de genoll el va obligar a deixar el futbol només tres anys més tard. Eatock ha assegurat que durant el seu temps al club, Ormond es va masturbar davant d'ell i que va abusar de la seva persona perquè estava en una condició vulnerable, ja que en aquell moment el seu pare estava sent tractat d'un càncer de còlon.

"Era adult, però, en realitat, només era un nen. Quan hi vaig arribar passava molt temps sol i ell em portava, moltes vegades, als bars, on em donava un trago rere l'altre. Jo pensava que els futbolistes feien aquestes coses", va comentar.

Catorze cossos policials  estan investigant el cas

LA DENÚNCIA

"Un dia va començar a parlar de sexe i va fer comentaris sobre el meu penis. Es va convidar a casa meva i així que hi vam arribar es va abaixar els pantalons i va començar a masturbar-se. Això passava una vegada al mes, aproximadament: em portava a prendre un trago, m'emborratxava i parlava de sexe i del meu penis", va explicar Eatock.

L'exjugador va dir que l'assetjament va continuar fins que va acabar el seu contracte amb el club, el 1998: "Quan ho va saber no va parar, em va posar les mans als pantalons. I quan tu penses que li pegaràs o li diràs alguna cosa, no ho fas. Estava en xoc, no podia ni parlar", va explicar.

Notícies relacionades

"Fa 20 anys que em pregunto per què no vaig fer res", va dir. Ormond, que va ser sentenciat a sis anys de presó el 2002 després d'haver sigut declarat culpable de cometre diverses agressions sexuals a menors, ja va ser acusat d'abús sexual i violació per un altre antic jugador del Newcastle, Derek Bell.

14 cossos policials britànics, entre ells la Policia Metropolitana de Londres (MET), la Greater Manchester Police, la North Wales Police i Police Scotland, estan investigant en l'actualitat les acusacions d'abús i violació contra joves jugadors.