Benzema rescata el Madrid a Lisboa (1-2)

L'equip de Zidane, que va perdre Bale per lesió, passa als vuitens i lluitarà amb el Dortmund pel primer lloc del grup

marcosl36387841 football soccer   sporting portugal v real madrid   uefa cha161122232515

marcosl36387841 football soccer sporting portugal v real madrid uefa cha161122232515 / STRINGER

4
ANTONIO MERINO

Amb patiment i allunyat de la bona impressió que va deixar dissabte davant l’Atlètic, el Madrid va tirar endavant un partit que ell sol es va complicar en la segona meitat després de manar en el marcador des de poc abans de la primera mitja hora amb un gol de Varane. Després d’aguantar el setge de l’Sporting, que va aconseguir empatar gràcies a un penal infantil de Coentrao quan jugava amb un menys per l’expulsió de Joao Pereira (m. 64), Benzema va rescatar el seu equip amb una diana a tres minuts del final. El triomf classifica per a vuitens l’equip de Zidane i li permet lluitar pel primer lloc del grup en el xoc del 7 de desembre al Bernabéu davant el Borussia, que ahir es va menjar el Legia en un xoc delirant (8-4).

"¿La mà de Coentrao? No jutjo cap membre de l'equip, un dia li toca a un company, un altre a mi" (Ramos)

Després de les bones sensacions que va deixar l’equip de Zidane al Calderón arribava un examen compromès a la Champions davant un rival que va donar un curset de futbol al Bernabéu el 14 de setembre en aquell xoc que van guanyar els blancs de forma agònica amb un gol de Morata al minut 94. Amb la lliçó ben apresa i conscients de la perillositat d’un rival tan esmunyedís, que buscava un triomf per seguir optant a classificar-se per a vuitens, el Madrid, que necessitava, almenys, un punt per segellar la classificació, es va posar mans a l’obra amb el mateix equip del Calderón, a excepció de Ramos per Nacho.

EL DIBUIX TÀCTIC

El 4-2-3-1 que va plantejar Zidane estava destinat a donar equilibri, encara que d’això no n’hi va haver prou en uns començaments vacil·lants que l’equip portuguès va aprofitar per posar la por al cos a la defensa rival. Molt aviat començava a patir el Madrid, que va veure com el primer avís arribava als dos minuts en una acció d’Adrien Silva que va tallar Ramos.

Sense la pilota, el conjunt blanc quedava a mercè dels atacs de Gelson Martins, un jugador que ja li va donar la nit a Marcelo en l’anada i que es va entestar a repetir-ho ahir.

Zidane va repetir el mateix equip del Vicente Calderón  amb l'excepció de Ramos per Nacho

El Madrid va necessitar diversos minuts per equilibrar una situació que amenaçava les seves intencions de controlar el joc. Ho va fer quan va recuperar la pilota, que havia sigut de l’Sporting, i va començar a tocar fins a descentrar un rival que ni pressionava ni es menjava ningú, encara que no renunciava a portar perill a l’àrea de Keylor Navas.

RONALDO, APAGAT

Sense aconseguir prou jerarquia per manar en el partit i deixant només alguna pinzellada aïllada on a penes es va veure un Ronaldo apagat tot i jugar al seu primer jardí futbolístic, el Madrid es va trobar amb un premi excessiu al voltant de la mitja hora de partit. Una falta llançada per Modric la va tocar Ronaldo i se la va trobar Varane, que va rematar de mitja volta al fons de la porteria de Rui Patrício (m. 29).

UN MADRID ATORDIT

La diana no va canviar el decorat d’un partit en què l’Sporting seguia entregat a desenvolupar el seu instint ofensiu. Ramos tornava a salvar els mobles en una rematada de Ruiz només dos minuts després del gol de Varane. Amb el Madrid novament atordit, es va demanar penal per una entrada de Marcelo sobre Gelson a la cantonada de l’àrea. L’acció es va produir fora.

La falta d'encert de l'Sporting  La falta d'encert de l'Sporting és l'únic que va donar oxigen a un equip especulatiu i entestat a rendibilitzar el gol de Varane

Amb el gol a favor, el Madrid va començar a especular. En un exercici de funambulisme, l’equip de Zidane va començar a viure a un pas del precipici. Només la falta d’encert de l’Sporting donava oxigen a un equip entestat a rendibilitzar el seu gol. En ple setge de l’equip de Jorge Jesús, el Madrid s’anava diluint sense trobar cap solució. Es va lesionar Bale, que va patir un fort cop en el turmell, i les poques coses que tenia el Madrid van quedar en no-res.

EXPULSIÓ DE JOAO PEREIRA

Ni tan sols l’exagerada expulsió de Joao Pereira, que va donar un lleu cop al pit a Kovacic, va despertar el Madrid de la vulgaritat. Més encara quan Coentrao, que va entrar per Marcelo, va protestar una mà de Campbell amb els braços amunt, cosa que va provocar que la pilota li piqués al braç dret dins de l’àrea. El còmic penal el va transformar Adrien Silva en la diana de l’empat. Quan el patiment del Madrid arribava al límit, un centre de Ramos el va rematar de cap Benzema per fer la diana d’un triomf i tornar-li el color al seu equip.